Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Lõuna-Koreasse kerkib «nähtamatu» pilvelõhkuja

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Lõuna-Koreasse kerkib nähtamatu pilvelõhkuja
Lõuna-Koreasse kerkib nähtamatu pilvelõhkuja Foto: SCANPIX

Enamik pilvelõhkujate arhitekte soovib, et nende looming oleks hästi näha.

Rahvusvaheline arhitektuurifirma GDS on aga võtnud teise suhtumise ning nad loodavad jätta endast jälje maailma esimese «nähtamatu» pilvelõhkujaga, kirjutab Yahoo News.

Selline pilvelõhkuja rajatakse Lõuna-Koreasse Seouli Incheoni rahvusvahelise lennujaama lähistele.

City Tower nime kandev pilvelõhkuja kõrgus tuleb 442 meetrit.

Pilvelõhkuja tehakse nähtamatuks optilise illusiooni abil, milleks kasutatakse LED valgustust ning 18 ilmakindlat kaamerat, mis on paigutatud ehitise pinnale vastavatesse kohtadesse.

Kaamerad teevad reaalajas fotosid pilvelõhkujast. Neid pilte töödeldakse siis digitaalselt ning projektori abil suunatakse uuesti ehitise välispinnale. Teatud ajal päevas võib pilvelõhkujate vaatajatel tekkida tunne, nagu nad vaataksid sellest läbi.

«See pilvelõhkuja näitab Lõuna-Korea kasvavat tähtsust maailmas. Selle ehitisega saab riik nii parima kui ka anti pilvelõhkuja,» edastas GDS oma leheküljel.

Lisaks saab uut pilvelõhkujat kasutada ka suure reklaampinnana.

GDS ei ole avalikustanud, millel see ehitis peaks valmima. City Towerisse peaks tulema 4D kino, spaa, rippaiad ja maailmas kõrguselt kolmas vaateplatvorm.

Kuigi «nähtamatu» pilvelõhkuja võib olla huvitav ja silmal ilus vaadata, ei pruugi see aga meeldida lindudele ja pilootidele.

Tagasi üles