Zack de la Rocha: George W. Bush on sõjakurjategija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zack de la Rocha ansamblist Rage Against the Machine
Zack de la Rocha ansamblist Rage Against the Machine Foto: WENN

Ansambel Rage Against The Machine kutsus avalikkust üles USA president George W. Bushi üle sõjakuritegude eest kohut mõistma.

Bänd, mis on tuntud oma Bushi-vastasuse poolest, teatas läbi solisti sõnavõtu 12. juulil Šotimaal T in the Park – nimelisel festivalil esinedes, et USA riigijuht tuleks kohtu ette tirida ning talle tuleks Iraagi sõja ohvrite vastu suunatud kuritegude eest mõista karistus, kirjutab WENN.

Solist Zack de la Roha ütles kontserdipublikule ka seda, et nende viimaseid kommentaare Bushi valitsuse kohta oli telekanali Fox News valesti esitanud.

«Fox väitis, nagu oleks me öelnud, et George Bush tuleks mõrvata. Me pole midagi sellist öelnud. Me ütlesime, et ta tuleks sõjakurjategijana kohtu alla anda,» ütles Zack de la Rocha.

Oma sõnavõtus kutsus ta inimesi astuma üles USA valitsuse vastu, tuletades kontserdil viibinutele meelde, et just nende põlvkond võib lõpetada aastaid kestnud sõja.

«Nad kardavad teid. Kui te peaksite sõjavastase protestiaktsiooni käigus USA saatkonna maha põletama... Meie kohuseks on põlvkond põlvkonna järel võidelda vastu süsteemile, mis pikendab sõda. Ärgake üles!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles