Mehe higilõhn reedab, kas ta on naisest huvitatud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikseline ilm
Päikseline ilm Foto: SCANPIX

USAs Texase osariigis asuva Rice`i ülikooli psühholoogide sõnul saavad naised teha higilõhna järgi kindlaks, kas mees on neist huvitatud või mitte.

Teadlased selgitasid, et meeste higilõhn reedab, millises meeleolus nad on, kirjutab The Telegraph.

Psühholoog Denise Cheni juhitud uuringus anti 20. eluaastates 19 naisele nuusutada kahte  erinevat mehe higilõhna, millest üks oli tavaline, teine aga «seksuaalne».

Higi koguti meestelt nende kaenla alla pandud polüesterpadjakestele.

Tavaline higilõhn saadi siis, kui katsealused mehed vaatasid 20 minutit haridusliku sisuga videot. Järgmise 20 minuti ajal aga näidati neile erootikavideot ning uuriti, kuidas higi muutus.

Naiskatsealustele anti neid mõlemat higinäidist nuusutada ning samal ajal uuriti nende ajutegevust.

Naiste aju mitte ainult ei tundnud higilõhna ära, vaid ka reageeris sellele.

Cheni kinnitusel aktiveerusid «seksuaalsele» higilõhna puhul hoopis teised ajuosad kui tavalise higilõhna puhul.

Uurijate sõnul on naine võimeline mehe kehalõhna järi tegema kindlaks, kas vastassoo esindaja on temast  huvitatud või mitte.

«Mehe higilõhn aktiveerib naise ajus seksuaalsusega seotud alad. Naine tunnetab alateadlikult, kas mehel on huvi või mitte. Naisest huvitatud mehe lõhn on intensiivsem,» selgitas psühholoog.

Chen ja ta kolleegid kavatsevad edasi uurida, kuidas kehalõhnad mõjutavad naiste ja meeste vahelist käitumist ja flirti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles