Nunnufaktor korda kaks

, kinohuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Alvin ja koopaoravad 2".
"Alvin ja koopaoravad 2". Foto: promo

"Alvin ja koopaoravad 2"

Osades Anatoli Tafitšuk, Maarius Pärn, Veiko Anvelt, Tiit Sukk.
Lavastanud Betty Thomas.
1 tund ja 30 minutit.
Hinnang: nõrk.
Mai kinos 30. detsembrini kl 16.30 ja 18.15. 2-7. jaanuarini kl 15.45.


Rääkivad loomad on alati populaarsed olnud ja igal aastal jõuab kinoekraanidele mitu sellist linateost, milles seiklevad inimkeeli kõnelevad loomariigi esindajad.

Pidevalt vaimutseval kass Garfieldil on juba kaks filmi selja taga, nagu on ka naiivsevõitu põrsal Babe. Sel sügisel oli võimalus jälgida närilistest koosneva eriüksuse tegemisi linateoses "M-komand" ja nüüd on kord jõudnud jälle koopaoravate kätte.

Äsja meil esilinastunud "Alvin ja koopaoravad 2" on, nagu pealkirjastki võib järeldada, järg paari aasta tagusele samanimelisele megahitile, mis teenis maailma kinodes üle kolmesaja viiekümne miljoni dollari ja aluse üleüldisele koopaoravate vaimustusele.

Muljetavaldav saavutus igasuguste mõõdupuude järgi, mille valguses tuleb tahtmatult tunnistada, et midagi selles filmis igatahes oli. Järje puhul selles enam nii kindel olla ei saa.

Lugu ise on lihtne. Olles mängleva kergusega vallutanud maailma muusikaturu, seisavad heeliumihäälsed kangelased järsku märksa keerulisema katsumuse ees. Nimelt otsustas näriliste kasuisa Dave saata nad kooli tarkust taga ajama.

Olukorra teeb raskemaks emaste koopaoravate trio, kes on täpselt niisama andekad, vaimukad ja nunnud kui Alvin ja tema karvased vennad. Järgneb jant, mis saab lõppeda ainult ühtmoodi - hästi.

Ilmselgelt pole linateose loojad viitsinud järje käsikirja kallal eriti palju vaeva näha ja on läinud lihtsama vastupanu teed. Kui esimeses osas rõõmustasid vaataja silmi kolm imearmast koopaoravat, siis teises peab neid olema kindlasti juba kuus, lähtudes ilmeksimatust loogikast, et topelt ei kärise ja mida rohkem, seda uhkem.

Teoorias kõlab see kindlasti hästi, kuid praktikas ei pruugi kõik alati nii minna, kui plaanitud oli.

Kuus koopaoravat on küll nunnum kui kolm, kuid sellest kahjuks ei piisa. Sisu on ka oluline, isegi kui see on minimaalne.

"Alvin ja koopaoravad" on perefilm, mis on mõeldud eelkõige selle kõige pisematele liikmetele, kes jäävad rahule juba siis, kui kaadrid kiiresti vahelduvad. Natuke suuremad lapsed, täiskasvanutest rääkimata, kellele sellest ei piisa, peavad meelelahutust ilmselt mujalt otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles