Võlulinn avab aasta lõpuks taas väravad

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Ülemiste City vanas tehasehoones olnud Võlulinnast.
Foto Ülemiste City vanas tehasehoones olnud Võlulinnast. Foto: Mihkel Maripuu

Suurest huvist ajendatuna avab suurima lastefilmi stuudiodekoratsioonide baasil loodud tehislinn 26.-30. detsembrini Tallinnas Jeti jäähalli taga taas väravad.


„Hea meel on pakkuda lastele võimalust näha oma silmaga, kuidas näeb välja suure mängufilmi jaoks loodud stuudiopaviljon," rääkis lastefilmi „Võlukarikas" kaastootja Kris Taska. „Hollywood on kolinud ju päris ukse alla, pea Tallinna kesklinna Suur-Sõjamäele, kus 6000 ruutmeetril on üles ehitatud täismahus linnak."

„Võlulinna" giidide juhendamisel saab tutvuda filmitegemise paviljoniga, näha 2010. aasta detsembris kinodes esilinastuvast muinasjutufilmist "Võlukarikas" kõige põnevamaid lõike, vaadata etendust ja kohtuda vesiveskis elava Jõuluvanaga.

Võlulinnal on oma lugu, mida giidid lastele jutustavad. Lastel on etenduses tähtis roll aidata headusel saada võitu kurjuse üle ning nende panus rõõmustab nii neid endid kui emasid-isasid.

"Seda nõida ma alguses kartsin, aga kui tuli jõuluvana ja kutsus kõiki lapsi appi, saime koos kurjast nõiast võitu ja siis oli väga tore!" rääkis seitsmeaastane Maris, kes külastas Võlulinna kogu klassiga.

Filmidekoratioonide ülesehitusel osalesid paljud eesti kunstnikud, kohale toodi 500 ehtsat puud ja neli tonni filmilund Inglismaalt.

„Võlulinn" on avatud laupäevast kolmapäevani 12-17.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles