Imikutelaenamise tõsielusari tekitab vastakaid tundeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea tervis aitab kaasa heaks isaks olemisele.
Hea tervis aitab kaasa heaks isaks olemisele. Foto: AFP / Scanpix

USA NBC telekanal käivitas uue imikutelaenamisest rääkiva tõsielusarja «The Baby Borrowers».

Selles sarjas osalevad 18 – 20-aastased saavad paari kuu vanuste imikutega katsetada, kuidas on vanemarollis olla, kirjutab CNN.

Samas on see sari tekitanud vaatajates vastakaid tundeid ning langenud psühhoterapeutide, psühholoogide ja arstide karmi kriitika alla.

Telekanali esindaja sõnas, et nende sarja eesmärk on õpetada noortele vastutust ja laste eest hoolitsemist.

Paljud aga peavad uut sarja parimaks teismeliste raseduste ennetamise reklaamiks.

«The Baby Borrowers» esimeses osas osalenud Sean ei osanud kuu vanuse Ettaga esialgu mitte kuidagi ümber käia.

«Etta ei lõpetanud nutmist. Sean lootis, et kui ta jätab lapse üksinda tuppa, lakkab see nutmast,» sõnas Etta ema Natalie.

Kuna laps nuttis ikka edasi, pidid oma lapse olukorda naabermajast silmas pidanud vanemad sekkuma. Sean sai õppetunni, et kui laps nutab, siis on tal midagi viga või soovib tähelepanu.

«Tahame näidata selles sarjas osalevatele noortele, et laste kasvatamine ei ole ainult lillede nuusutamine,» lisas Natalie.

Etta vanemate kinnitus, et nende lapsega ei juhtunud midagi halba, ei rahustanud selle sarja vaatajaid. Juba pärast esimest saadet sai telekanal mitmeid kaebusi.

«Selles sarjas osalevad imikud võivad saada nii psühholoogiliselt kui ka füüsiliselt kahjustada. Imikuid ei tohiks oma vanematest eraldada,» sõnas psühhoterapeut Carole Lieberman.

Libermani arvates võib sarjas osalemine mõjutada areneva lapse psüühikat ning see mõjutus ei pruugi just positiivne olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles