HU? ja Mahavok tulevad koos lavale

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahavok.
Mahavok. Foto: promo

Raadio 2 aastahiti galaüritusel näeb erandkorras laval kahte oma ajastu muusika tippu kuuluvat Eesti ansamblit, Mahavokki ja HU?-d.


„Möödunud suvel pärast Mahavoki kontserti Padise kloostris astusin Heini Vaikmaa juurde ja rääkisin talle mõttest, et HU? ja Mahavok võiksid koos kunagi midagi laulda ja laval esineda," meenutas Raadio 2 peatoimetaja Heidy Purga.

„Heini oli vaimustuses sellest, mida HU? Mahavoki loominguga teinud oli. Ja ta oli põhimõtteliselt kohe nõus. Ilmselt aitas HU? natukene kaasa sellele üldisele Mahavoki taaskordsele vaimustuslainele. Kindlasti sünnib sellest aastahiti galaõhtul midagi harukordset."

HU? on Hannaliisa Uusma, Leslie Da Bass ja Critikal. Bänd saavutas ainuüksi kahe singliga - „Kosmos" ja„Absoluutselt" - kosmilise edu kohaliku kuulajaskonna seas, olles nii raadiote nimekirjade mängitumaid kui soovisaadete soovitumaid.

Mahavok on 1980. aastatel tegutsenud Eesti rokkansambel ja nende muusika kõlab tänapäevani Eesti raadiojaamades.

Heini Vaikmaa värskete kujunditega muusika ja head vokaalsolistid tõid ansamblile lausa uskumatu edu nii Eestis kui kaugemal. Ansambli solistidena on kaasa löönud Marju Länik ja Karl Madis, kuid suureks laulis ansambli Kare Kauks.

Tartu muusikapäevadel võideti grand prix 1987. aastal ja samal suvel pälvis Kare Kauks esikoha rahvusvahelisel lauljate konkursil Jurmalas Heini Vaikmaa lauluga „Mägede hääl".

Kolmapäevast on Piletilevi müügikohtades müügis aastahiti galaüritusele 300 piletit hinnaga 100 krooni.

R2 aastahiti galaõhtu toimub 2. jaanuaril Tallinna Telliskivi tänava depoos (Telliskivi 62). Üritusest teevad otseülekande Raadio 2 ja ETV.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles