Sega mikseri taignakonksudega kuni moodustab nõu keskel palli. Lase kerkida kinni kaetult (mina olen toidukile peale pannud) soojas kohas, mitte kuuma pliidiplaadi peal, pigem kuuma pliidiplaadi kõrval kuni taigen kerkib vähemalt kahekordseks (umbes 1 tund). Õhukindlalt, näiteks toidukilega kaetult kerkib taigen kiiremini!
Lisasin pärmitaignale peale eelkergitusaega jahuga segatult 2 tl piparkoogimaitseainet.
Täidis
0,5 l õunatükikesi + 2 spl suhkrut
1,5 dl jõhvikaid + 1 spl suhkrut
2 dl rosinaid
1,5 dl tükeldatud purustatud šokolaadi
võid + 3 spl suhkrut taignale
Peale kerkimisaega rullisin taigna laiali, panin taignale väikeste vahemaade järel õhukesi võitükikesi, selle asemel võib üleni üle määrida sulatatud võiga. Võikihile raputasin suhkrut, siis kahvliga katki surutud, suhkruga segatud jõhvikad, sinna peale suhkruga segatud õunatükid, siis rosinad ja šokolaaditükid.
Kattega tainas keerata tihedaks rulliks, asetada küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Väiksema ahjuplaadi korral asetada taignarull pannile hobuseraua kujuliselt.
Küpsetada 200-kraadises eelkuumutatud ahjus ~25 minutit. Kuna täidis on mahlane ja rull tuleb üsna paks, ei saa välise õrna pruunika jume põhjal kindel olla küpsetise valmis olekus. Rull tuleks päris pruuniks küpsetada ja võiks keskele sisselõike teha veendumaks, et rull ei ole seest toores, nagu minul esimesel katsel juhtus.
Ahjust välja võttes teha rull veega pealt märjaks ja jätta rätiku või küpsetuspaberi alla kuni pealiskiht muutub pehmeks.Meile väga maitses, seal oli hapukat, mõrkjat, magusat, piparkoogimaitseaine tõttu jõululist vütrsikust, šokolaadimaitset - kõike.