Venezuela president tahab kose ümber nimetada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president tahab Salto Ángeli ümber nimetada
Venezuela president tahab Salto Ángeli ümber nimetada Foto: AFP / Scanpix

Venezuela presidendi Hugo Chavezi arvates peaks selle riigi üks populaarsemaid turismiatraktsioone kandma oma esialgset nime.

USA piloot Jimmy Angel avastas põliselanike keeles Kerepakupai merú nime kandva kose 1933. aastal, kirjutab The Telegraph.

Hiljem hakati seda koske kutsuma Salto Ángel ehk Angeli kosk.

«Miks peaks kosk kandma mingi jänkist piloodi nime? Kui me seda aktsepteerime, siis tunnistame, et meid ja meie esivanemaid ei ole lihtsalt olemas,» selgitas president oma seisukohta.

Chavezi sõnul mängis see kosk põliselanike elus tähtsat rolli ning ameeriklasest piloot ei ole selle avastaja.

Venezuelas asuv kosk on oma 979 meetriga maailma kõrgeim. Katkematu veejoa langemise kõrgus on 807 meetrit.

Piloot Angel otsis kulda, kuid selle asemel avastas ta hoopis kose. Missouri osariigist pärit piloot hukkus 1956. aastal 57-aastasena Panamas toimunud lennuõnnetuses.

Kui Chavez 1999. aastal võimule sai, siis muutis ta ka riiginime lihtsast Venezuelast Venezuela Bolivari vabariigiks (República Bolivariana de Venezuela), avaldamast sellega austust vabadusvõitlejale Simon Bolivarile.

Ka andis president Caracases asuvale Cerro Avila mäele tagasi põlisnime Guararira Repano.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles