Mis teeb populaarseks?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnny Depp
Johnny Depp Foto: Reuters / Scanpix

Austraalia Western Sydney ülikooli psühholoogi sõnul määravad populaarsuse viis asja.

Psühholoog Adam Ferrieri kinnitusel ei ole populaarsust määravaks kindlasti see, kui palju varandust on, kirjutab abc.net.au.

«Need viis populaarseks tegevat joont on enesekindlus, reeglite eiramine, ausal teel saadud saavutused, teistest hoolimine ja sotsiaalne seotus,» selgitas Ferrier.

Psühholoogi sõnul on need jooned arendatavad ja igaüks, kes soovib, võib populaarseks saada.

«See on müüt, et ainult sotsiaalselt andekad on populaarsed. Levinud arvamus on, et populaarsuse tagab jõukus, kuid see ei pea paika,» selgitas Ferrier.

Psühholoogi sõnul on halvaks uudiseks see, et populaarseks saamine on varasemast märgatavalt raskem ja seda just interneti tõttu.

«Tänapäeval muutuvad trendid väga kiiresti. Ühel päeval võib üks populaarne olla, järgmisel juba teine. Huvitav on see, et kui sa ei ole populaarne, siis just see võibki sinust populaarse teha. Kui arvad, et sa ei saavuta populaarsust, siis ei muutu elu sellest halvemaks ega paremaks. Tuleb lihtsalt olla sina ise,» soovitas psühholoog.

Ferrieri sõnul on eelpool nimetatud viiest joontest kõik need olemas näiteks näitlejal Johnny Deppil.

«Deppil on erakordne anne olla populaarne, kuid samas jääda tagasihoidlikuks,» lausus psühholoog.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles