“Puškinianas” näeb tuntud isikuid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitusel "Puškiniana" toimub ka äraarvamismäng.
Näitusel "Puškiniana" toimub ka äraarvamismäng. Foto: Erakogu

Kolmapäeval avatakse Pärnu uue kunsti muuseumis näitus "Puškiniana", mis näitab tuntud näitlejaid ja poliitikuid Inna Mehhovitši ja Igor Tree lavastuslikus fotosarjas.


Mark Soosaare kinnitusel on näitus pühendatud vene poeedile Aleksander Sergejevitš Puškinile, kelle sünnist möödus tänavu 210 aastat.



"Pärnuga on luuletajal mitmeid seoseid," teadis Soosaar. "Esiteks elas siin 18. sajandi alguses tema vaarisa Hannibal, kes jõudis oma karjääri tippu Peeter I õukonnas. Etioopiast pärit Hannibal sattus pärast keisri surma ebasoosingusse ja saadeti pagendusse Siberisse. Pärast vabanemist 1731. aastal määrati Hannibal Pärnu kindluslinna komandandiks. Oma legendaarsest vaarisast, Peeter Esimese Moorlasest, kirjutab luuletaja värvikalt oma kirjatöös "Minu saksa elulugu"."



Puškini 100. sünniaastapäevaks istutasid Pärnu poeglaste gümnaasiumi õppurid oma kooli aeda noore tamme, mis sirgus hiigelpuuks ja mille ilu saab nautida Kuninga tänava kooli aia lõunapoolses nurgas.



Puškini mälestusele pühendatud näitus avatakse uue kunsti muuseumis kolmapäeval, 23. detsembril kell 14.

"Puškinianaga" kaasneb äraarvamismäng. Nende mängurite vahel, kes tunnevad ära Puškini aega kehastunud poliitikud ja näitlejad, loositakse näituse lõppedes välja auhinnad, milleks on viis 2010. aasta vabapääset uue kunsti muuseumisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles