Venemaa tahab ropendamise keelustada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene keele mahlaste vandesõnade avalikus kohas pruukimine võib edaspidi seadusega keelatuks saada. Pildil vene marurahvuslaste meeleavaldus.
Vene keele mahlaste vandesõnade avalikus kohas pruukimine võib edaspidi seadusega keelatuks saada. Pildil vene marurahvuslaste meeleavaldus. Foto: Pavel Golovkin/AP
Osa Venemaa parlamendisaadikuid on tulnud mõttele, et riigis tuleks avalikus kohas ropendamine seadusega keelata.

Ukraina piiri ääres asuvas Belgorodis on selline korraldus juba sisse viidud ning politseil on õigus avalikus kohas ropendajatele trahvikviitungeid jagada, vahendab Ananova.

Trahvi suuruseks on 500-1500 rubla ehk umbes 180-540 krooni. Suurema trahviga karistatakse seejuures neid roppsuusid, kes vängeid sõnu laste kuuldes pruugivad.

Vene parlamendi ülemkoja aseesimees Mihhail Nikolajev ütles algatust kommenteerides, et ropendamine ei tohiks igapäevaelu osa olla ning Belgorodis 2005. aastal alguse saanud trahvisüsteem toimib edukalt.

Nikolajeviga ühel nõul on veel mõned parlamendiliikmed, kes on ideele toetust avaldanud.

Lisaks ropendamisele püüab Kreml taltsutada riigis lokkavat alkoholismi, suitsetamist ja räige vägivalla ning erootika näitamist telesaadetes ja reklaamides.

Ropendamise keelustamise mõte võis saada tõuke ühe disaineri populaarsest veebipäevikust, kus ta sõnu valimata nii Venemaa presidenti kui peaministrit halvustab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles