Kuidas hooldada villaseid esemeid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villased esemed kipuvad pesus välja venima.
Villased esemed kipuvad pesus välja venima. Foto: EFE/Scanpix

Kui soovid, et sinu trendikas kootud kleit või uus pullover kauem vastu peaks, siis pane tähele õigeid hooldunõuandeid.


Stiilinõustaja Sonja Wolf kinnitab portaalis Nachrichten.at, et villane on küll moes, kuid seda hooldada polegi nii lihtne. Moodsatel kudumitel on nimelt kombeks pärast pesu aina kitsamaks, kuid see-eest üha pikemaks muutuda.

Et seda takistada, tuleks alati kasutada õrna pesu jaoks mõeldud hooldusvahendit, mis ei sisalda pleegitavaid ja agressiivseid koostisaineid.

Villast tuleks pesta ja loputada ühtlase temperatuuriga vees ning pigem peaks vesi olema jahedam. Kindlasti ei tohiks kasutada pesupehmendajat, sest see võib villakiudusid kahjustada ning vildisarnaseks muuta.

Kootud esemete kuivatamiseks sobib pesukuivatusrest, millele tuleks esmalt laotada käterätik ja selle peale villane rõivaese. Juba kuivama pannes tuleks kudum venitada täpselt sellesse vormi, milline ta pärast kuivamist välja peaks nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles