Aasta viimane doonoripäev tuleb Paides

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus korraldab Paides aasta viimase doonoripäeva kolmapäeval, 30. detsembril kell 10.30-15 Paide kultuurikeskuses (Pärnu 18, Paide).


Verekeskusel on heameel korraldada aasta viimane doonoripäev Paides ja anda inimestele võimalus lõpetada aasta heateoga.
Doonoripäeva külastamiseks tuleks varuda umbes 45 minutit, millest vereloovutus võtab viis kuni kümme minutit, ülejäänud aeg kulub ankeedi täitmisele, meditsiinilisele läbivaatusele ja väikesele puhkusele pärast vereandmist.

Vereandmine on valutu ja ohutu protseduur, mille käigus võetakse doonorilt 450 ml verd. See moodustab kõigest kaheksa protsenti kogu täiskasvanu inimese verest. Vere maht taastub kohe, vererakkude arv keskmiselt 72 tunni jooksul.
Doonoripäeval novembris loovutas verd 74 doonorit, verd kogunes rohkem kui 32 liitrit haiglate patsientide abistamiseks. (JT)

TEAVE

Tule doonoriks, kui oled:
* terve, ei põe viirushaigust ega tarvita ravimeid,
* puhanud ja söönud,
* kehakaaluga üle 50 kg,
* 18-60aastane.
Viimasest vereandmisest peab olema möödunud meestel 60 ja naistel 90 päeva. Kui olete teinud nõelravi, tätoveerimisi või naha augustamisi, võib verd loovutada kuue kuu möödudes.
Vereloovutusele tulles võtke kaasa pildi ja isikukoodiga isikut tõendav dokument.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles