Võlumaailm ootab lapsi kahes saalis

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti nukumeistrite ühisnäitus «Koosmäng» Kondase keskuses.
Eesti nukumeistrite ühisnäitus «Koosmäng» Kondase keskuses. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kondase keskuses on avatud Eesti nukumeistrite ühisnäitus «Koosmäng».


Selle küllusliku kahte saali täitva väljapaneku avamisel ütles Kondase keskuse kuraator Mari Vallikivi, et näituse korraldaja Mare Hunt ei oskagi midagi lihtsat ette võtta.



«Ta on ikka suutnud väga suuri asju suurejooneliselt teha,» lausus kuraator ümbritsevale osutades.



Väljas on 23 kunstniku eripalgelised nukud ja pildid, mitmetähenduslikest kunstiteostest alates ja lauale pandud tillukese jõulutoaga lõpetades.



Avamisele tulnud kunstnikud Resa Tiitsmaa, Pille Pattak, Terje Kiho ja muidugi Mare Hunt kiitsid just sellisele näitusele eriliselt sobivat õhkkonda. Loodetavasti jõuavad aja jooksul teisedki autorid Viljandist läbi käia ja näha, kui mõnusalt nende looming ennast Kondase keskuses tunneb.



«See on heas mõttes ühepajatoit,» vihjas Mare Hunt väljapaneku mitmepalgelisusele.



Enne Viljandit oli nukukunstnike looming Pihkvas, kus see ülisoojalt vastu võeti, edasi reisib väljapanek Petserisse ja Pärnusse.



Kahtlustada võib, et imeline näitus sattus just jõuluajal Kondase keskusesse siinseid inimesi rõõmustama tänu sellele, et Tartu mänguasjamuuseumi kunstnik Mare Hunt on viljandlanna.



Tartu nukukunstnik Pille Pattak, kellelt on väljas «Siil ja tema unenägu», rääkis, et see võib olla küll üllatav, aga näiteks Tartu nukupoel, kus müüakse vaid kunstnike loomingut, pole praegu sugugi halvad ajad.



«Inimestel on raha vähem ja seda ei raisata plastmasskribu peale. Kui midagi ostetakse, siis soovitakse, et see on väärtuslik pikka aega,» arvas ta.



Kunstnikunuku eripära seisnebki ainukordsuses. Tavaliselt teeb autor korraga vaid ühe peenelt töödeldud nuku ja sellest on raske isegi koopiat valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles