Indoneeslane lootis 42 naise tapmisest saada endale maagilisi võimeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneeslane lootis 42 naise tapmisest saada endale maagilisi võimeid
Indoneeslane lootis 42 naise tapmisest saada endale maagilisi võimeid Foto: Wikipedia.org

Indoneesias mõisteti mahalaskmise läbi surma 42 naist mõrvanud mees.

57-aastase Ahmad Suradjini sõnul tappis ta naised rituaalsel eesmärgil, lootes sellest endale maagilisi võimeid saada, kirjutab AFP.

Amnesty International esitas Indoneesia valitsusele palve, et Suradjini surmanuhtlus tühistataks, kuid nende palvet ei võetud kuulda.

«Ta oli surmanuhtlusega leppinud. Tema viimaseks sooviks oli oma naist näha ja teda ta ka nägi,» sõnas prokurör Bonaventura Nainggolan.

Suradjin arreteeriti pärast seda, kui tema kodu lähistelt leiti naiselaip. Hiljem tuli päevavalgele veel 41 naise surnukehad.

Politsei andmetel läksid kohalikud mehe lõksu, pidades teda eriliste võimetega ravitsejaks.

Ka mehe ohvriteks langenud naised arvasid seda, kuid kaotasid Suradjini juurest oma probleemidele abi otsides elu.

Naised lootsid šarlatanilt abi saada eraelulistes probleemides, näiteks abikaasade ja poiss-sõprade truudusetusele. Mitmed aga otsisid abi, kuidas kiiresti rikastuda.

Suradjin meelitas naised oma põllule, kus nad kuni rinnani maha mattis. Naised jäid mehe juttu uskuma, et see on osa rituaalist.  Siis kägistas ta oma ohvrid ja mattis nad maha nii, et naiste pead olid tema maja suunas.

Mees sõnas tema juhtumi uurijatele, et ta sai tapetud naiste jõu endale ning tema maagilised võimed kasvasid.

Esialgu määras kohus ka Suradjini abikaasa Tumini mehe kuritöödele kaasa aitamise eest surma, kuid hiljem asendati see eluaegse vangistusega.

Indoneesia vaestes maapiirkondades, kus inimeste haridustase on madal, on üleloomulikesse asjadesse ja nõidumisse uskumine seni tugev. Ja seda hoolimata sellest, et Indoneesia on moslemiriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles