Merca «Mees» on müügil erootikapoes

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Jääger alias Merca esitles oma raamatut «Mees» erootikapoes Sinu Saladus.
Merle Jääger alias Merca esitles oma raamatut «Mees» erootikapoes Sinu Saladus. Foto: Margus Ansu

Näitlejanna Merle «Merca» Jääger üllitas neil päevil raamatu «Mees», mis peale raamatupoodide tuleb müügile ka erootikaäris.


«Mees» mõjub vastulause ja partnerina Olavi Ruitlase raamatule «Naine». Mõlemad räägivad avameelselt kangelase suhetest vastassugupoole esindajatega ja vältimaks võimalikke kohtuasju, rõhutavad oma ilukirjanduslikku olemus. Nad isegi algavad identse märkusega: «See lugu on pullistt, midagi sellist pole kunagi juhtunud, kirjeldatud tegelasi pole reaalelus olemas...» jne.

Olgu see ilukirjandus või antropoloogiline uurimus, (nagu autorile meeldib rõhutada) pole kindlasti tegemist erootilise teosega. Nalja peaks keskmist sorti rammuse huumorisoonega inimene siiski saama, vähemalt kõkutasid esitlusel mõnedki Merca ettelugemise peale päris kenasti.

Aga otsustage ise: «Eelmisel ööl olime keppinud üle kogu korteri, jätnud maha limaseid teoradasid. Pungits oli söönud viinamarju ja oliive minu vitust, mina teinud Tema ihule kaduvat kunsti krevettidest ja karploomadest.» Suhteliselt avameelne ja siiras tekst ootab mustade kaante vahel lugejat.

Erilise kiituse saab kujundaja Andres Rõhu, just tema käe alla on mõlemad raamatud saanud oma kujunduse. Ehk nagu Merca esitlusel ütles: «Häbemata vähe tehakse piltidega täiskasvanuteraamatuid.» «Mees» ja «Naine» on sellest patust priid. Küll võib nende kaante vahelt leida igasugu muud patustamist. Kohati lausa rõvedat, ent üdini inimlikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles