Ärapanija: Lenin, Adelina ja Elu24

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle nädala meediakriitika ja -analüüsi saade «Ärapanija» alustas riiklike probleemide lahkamisega.


Selgus, et meie riigikogu elab kommunismis, mitte liberaalses turumajanduses, nagu me teised lihtsurelikud. Tõstsid nad oma palka küll, aga see on ikka väiksem, kui Mutli, kultuuripealinna juhi abi palk. Nii vabandas seda palgaasja Igor Gräzin. Juur tuletas seepeale Gräzinile meelde, kuidas too talle omal ajal Marxi kapitalist loenguid pidas.

Riigikokku, täpsemalt infotundi viis meid ka teine sketš, milles Erki Nool küsitles peaministrit seagripi teemadel. Vaktsiini saabumiseni jäänud aja jooksul peaks riik tegelema ülekaaluliste kodanike rasvaimuga, leidis spordimees. Aga ärapanijad panid tähele, et mida kaugemale Nool oma jutuga jõudis, seda sügavamale laua alla vajus tema käsi, nagu oleks tal seal midagi katsuda või puudutada olnud. Küll on ikka mõnus töö, palga määrad endale ise ja siis istud selle palga eest ja muudkui puudutad. Laua all.

Tallinna üliõpilased protesteerisid sõidusoodustuste kaotamise üle ja tegid seda Mustamäel, trollide lõpppeatuses. Asja oli, puhtalt isiklikust huvist loomulikult jälgima tulnud MuPo pealik Kaimo Järvik, pikka matel seljas, käed taskus. Ärapanijad meenutasid, et pikas mantlis tudengineiude luuramine on Tehnikaülikooli ühikate juures väärika ajalooga traditsioon. Aga kärnikule võeti ju Maine Normann tööle, misasja ta tudengeid noolib?

Ivo Parbus on tõeline töökangelane. Kui ta Pistiseskandaaliga seoses türmis viibis, oli tal vaesekesel küll väga raske kirjatööle keskenduda, sest 12 ruutmeetril oli koos temaga veel kuus inimest, kõik tõelised isiksused. Seda on kõvasti rohkem, kui neid isiksusi linnavalitsuses leidub. Aga pole midagi, ega ta esimene suurvaim ole, kes vanglas kirjatööd teeb. Selle poolest on Lenin tuntud, samuti kirjutas Adolf Hitler oma «Mein kampfi» vanglas.

Savisaar lükkas tanki ehk siis kaamerate ette abilinnpea Eha Võrgu, kes pidi ära seletama uute maksude asja. Seletus oli nii segane, et ärapanijad ei saanud sellest ööd ega mütsi kätte, mis siis, et püüdlikult peaaegu viis korda üle kuulasid.

Adelina ja Gabriel läskid lahku, aga ega Adeline ei nuta. Neiu leidis endale uue kitarrikujulise armastuse, aga see pole veel hääles. Sellegipoolest tahab ta Koit Toomega duetti laulda. Adeline oli ise stuudios. Ärapanija on Adelina lemmik, sest kõik tema sugulased on ka kõvad panijad. Seepeale esitas tõmmu kaunitar laulu «Kuula, kuidas laulan». Seda pole võimalik sõnades kirjeldada.

Nõmme on müügil tore toode, hapukurg. 45-kroonise kilohinnaga tõeline maiuspala jõululauale.

Leo Täht otsib Manhunti jaoks ilusaid Eesti mehi. Eelmise aasta võitja Risto Kask pole oma auhinnarahasid veel kätte saanud. Aga pole mõtet muretseda, lohutab kask läbirääkimised juba käivad, nad on kasega tihedas kontaktis ja suudelevad kogu aeg. Või oli see «suhtlevad»?

Fischer on teinud imesuusad, millel on minimaalne tolerants paaritamisel. Suusad olid stuudios näha ja käitusid kaunis rahulikult. Selle pärast, et nad olid juba paaritatud. Aga seda paaritamist ei saanud stuudiopublikule mõistetavatel põhjustel näidata.

Ja loomulikult ei saa ärapanija läbi ilma oma inspiratsiooniallika, Elu24ta. Nad said teada, et Linnar Priimäe arvates kakavad päkapikud šokolaadi. Lugege teiegi iga päev Elu24, et maailma asjadega kursis püsida!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles