Kes on kapsalehe all?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes on kapsalehe all? Kapibaara
Kes on kapsalehe all? Kapibaara Foto: Reuters / Scanpix

Jaapanis Higashimatsuyamas asuvas Saitama loomaaias saab tutvuda mitmete kummaliste loomadega.

Seal leidub näiteks poolveelise eluviisiga maailma suurimaid närilisi kapibaarasid ehk veesigu (

Hydrochoerus hydrochaeris

), kirjutab Reuters.

Loomaaed pakub talveperioodil kapibaaradele soojaveebasseinis ujumise võimalust. Neile meeldib vees trikke teha ja esineda.

Hiljuti jäi loomaaiatöötajatele ja külastajatele silma üks eriti lõbus kapibaara, kellele meeldis talle söögiks antud kapsalehte nagu mütsi kanda.

Kapibaaral on massiivne keha ja nurgeline pea, seetõttu näeb ta esmapilgul välja nagu karva kasvanud merisiga. Kapibaarasid kütiti massiliselt liha ja naha pärast ning tänapäeval on ta mõnes piirkonnas juba väga haruldane.

Looduses elavad kapibaarad karjadena, mida juhib domineeriv isasloom, kes märgistab oma territooriumi lõhnanäärmete eritisega.

Kari koosneb harilikult ühest või kahest emasloomast, mõnest alluvast isasest ja erinevast arvust poegadest.

Kapibaara toitub eranditult taimsest toidust. Kapibaarade pikkus on 100 – 130 sentimeetrit, kõrguse 50 – 60 sentimeetrit. Isasloomad kaaluvad 35 – 64 kilogrammi ja emasloomad 37 – 66 kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles