Endla jazzklubi aasta lõpetab UMA

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pool ansamblist UMA ehk Robert Jürjendal.
Pool ansamblist UMA ehk Robert Jürjendal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Selle aasta Endla jazzklubis lõpetab reedel, 11. detsembril kell 21.30 esinemist alustav ansambel UMA.

Kahest muusikust, Aleksei Saks (trompet, flügerhorn) ja Robert Jürjendal (kitarr, elektroonika) koosnev bänd tegutseb aastast 2007, ansambli kava koosneb suuremalt jaolt nende endi kirjutatud paladest, mida iseloomustab klassikaline vormistus, nordic ambient atmosfäär ning free- ja jazzimprovisatsioonid.

Ehkki UMA on tegutsenud üürikest aega, on ansambel oma loomingut usinalt salvestanud. Mullu novembris ilmus UMA esimene kauamängiv „Civitas Soli", tänavu septembris mängisid Saks ja Jürjendal koos Šveitsi löökpillimängija Andi Pupatoga sisse ansambli teise plaadi.

UMA tasemest kõneleb selget keelt see, et ansambel esines novembris London Jazz Festivalil, seda esimese Eesti kollektiivina kõnealuse festivali ajaloos.

Pärast talvepuhkust jätkab Endla Jazzklubi uuel aastal 15. jaanuaril Toomas Rulli Tom-Tomm kvintetiga, kus tuntud trummari kõrval mängivad kitarrist Marek Talts, saksofonist Raul Sööt, Raun Juurikas klahvpillidel ja basskitarrist Mihkel Mälgand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles