Palestiina ärimees nõuab Brünolt miljoneid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayman Abu Aitta
Ayman Abu Aitta Foto: AFP / Scanpix

Filmis «Brüno» terroristina kujutatud Palestiina ärimees nõuab filmitäht Sasha Baron Cohenilt ja jutusaatejuhilt David Lettermanilt oma solvamise eest miljoneid dollareid.

Ayman Abu Aitta tahab kohtu kaudu välja nõuda 102 miljonit dollarit (üle ühe miljardi krooni), kirjutab AFP.

Filmis «Brüno» mängib Cohen Austria päritolu moetoimetajat, kes tahab kuulsaks saada. Brüno reisib lähis-Itta ning püüab seal rahu kehtestada. Moetoimetaja intervjueerib Abu Aittad. Intervjuulõigust selgub, et Betlemmas tegutsev kaupmees on terroristliku rühmituse al-Aqsa liige.

Cohen rääkis David Lettermani show´s, kuidas ta tegelane Brüno «terroristiga» kohtus. Cohen selgitas, et teda abistas CIA. Ta kartis oma turvalisuse pärast, kuna Abu Aittaga kohtumine leidis aset palestiinlase valitud  salajases paigas.

Palestiinlase sõnul tehti filmilõik tegelikult Coheni poolt valitud hotellis, mis asub Iisraeli võimu all oleval Läänekaldal.

Kohtudokumentides seisab, et Abu Aitta on tuntud ärimees, kristlane ja rahu armastav inimene, kes vihkab vägivalda.

Ka eitab mees oma seotust al-Aqsa või mõne teise terroristliku rühmitusega.

Abu Aitta advokaadi sõnul on Cohen teeninud ta kliendi pealt miljoneid.

Filmi tootnud Universal Studios ja David Lettermani esindaja keeldusid asja kommenteerimast.

Ka Coheni varasem film «Borat» tekitas skandaali ja tõi kohtujuhtumeid, mis kõik hiljem Cohenile siiski soodsalt lahenesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles