Briti DJ Dave Seaman kaalub «Tallinna» nimelise kogumiku plaadistamist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DJ Dave Seaman
DJ Dave Seaman Foto: Generation.ee

Reedel esmakordselt Eestis esinev Inglismaa kultus-DJ Dave Seaman mainis telefoniintervjuus reporter.ee’le, et ei teadnud seni Eestist eriti midagi.

Küll on ta kuulnud, et paljud DJ-d on siin mängimas käinud ja meie elu-olu ning publikut väga mõnusaks nimetanud. Kui Eesti peaks Dave’i ootustele vastama, kaalub ta maineka Global Undergroundi alt «Tallinna» nimelise kogumiku välja laskmist.




«Loodetavasti pärast seda nädalavahetust saan ma teie maast rohkem teada,» sõnas Dave, kes astub pulti 11. juulil Kultuurikatlas, üritusel «Generation vol. 5 – Tallinn Underground», kus talle sekundeerivad 14 eesti esmaklassilist alternatiiv DJ-d.

Dave jutustas, et hakkas plaadimängimist õppima juba kaheksa aastaselt, umbes 30 aastat tagasi, ning unistas juba tol ajal DJ-ks saamisest.

Küsimusele, miks Inglismaalt nii palju head muusikat tuleb, vastas Seaman, et esiteks on sealne meedia väga kiire ja haarab kõigest uudsest kinni. Teiseks põhjuseks arvas ta olevat kehva kliima – kõik lihtsalt istuvad toas ja teevad päev läbi muusikat.

Dave Seaman on tõeline house muusika pioneer, olles plaate keerutanud juba üle 25 aasta. Ta on ka klubi piibli, ajakirja «Mixmag» esimene peatoimetaja.

Aastate jooksul on Seaman remixinud hulgaliselt suurte mainstream staaride loomingut, alates U2st ja Kyliest lõpetades David Bowie ja Pet Shop Boysiga.

Produktiivse karjääri jooksul on temalt ilmunud üle 20 mix-albumi, teiste seas ka plaadifirmade Global Underground ja Renaissance ning ka isiklike labelite Stress Records ja Audio Therapy alt.

90ndatel aastatel lõi Seaman koos Steve Andersoniga eduka tantsuprojekti Brothers In Rhythm, nende singel «Such A Good Feelin» jõudis ka USA tantsutabelis esikohale.


Reporter Carola Madise intervjuud Dave’iga saad kuulata reporter.ee’st.

Lisainfot ürituse kohta leiad aadressil www.generation.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles