ETV loobub kärbete tõttu kolmest saatest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval aastal jääb Laululahing ETV programmist välja
Tuleval aastal jääb Laululahing ETV programmist välja Foto: Artur Sadovski/Postimees

Eesti Televisioonist kaovad uuel aastal eelarvekärbete tõttu «Laulge kaasa!», «Laululahing» ning «Pehmed ja karvased», kaks viimast saadet loodetakse aasta pärast programmi tagasi tuua.

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles Postimees.ee'le, et «Laululahinguga» kavatsetakse järgmistel aastatel kindlasti jätkata. «Praeguse plaani järgi jääb selles vaid üks hooaeg vahele ja kui meie eelarvepositsioon paraneb, taastame saate.»

«Pehmed ja karvased» kolivad hoopiski Kanal2 programmi ja Allikmaa sõnul tuli rahvusringhäälingul sellest loobuda olude sunnil. Nimelt läks eelarvekärbetest rääkides liikvele jutt, et rahvusringhääling kavatseb sellest loobuda ning Kanal 2 meeskond alustas seepeale sarja tootjafirma BECiga läbirääkimisi ning jõudis operatiivselt ka lepinguni. «Praegu on meil Kanal2 inimestega see jutt, et loodame selle saate kunagi oma kanalile tagasi tuua,» sõnas Allikmaa.

«Laulge kaasa!» saate formaat oli tema sõnul ennast ammendamas ning ta pidas võimalikuks, et see oleks niikuinii lõpetatud.

Kolmest saatest loobumisega hoiab ERR kokku umbes 10 miljonit krooni.

«Ennekõike lähtusime kuludest ja nagu me oleme algusest peale öelnud, on meie eesmärk number üks säilitada väljakujunenud mahus uudiseid, jätkata kõikide ühiskonnaelu-, poliitika- ja lastesaadetega. Kui aasta jooksul on meie eelarve vähenenud 52 miljoni krooni võrra, siis kärped on paratamatud.»

«Olen üsna veendunud, et televaataja leiab sellest hoolimata palju põnevat meie programmis ka järgmisel aastal,» ütles Allikmaa. Tema kinnitusel toimub programmis teisigi muutusi, nagu iga uue hooaja alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles