Cosmo uus peatoimetaja on Anu Lill

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cosmo uus peatoimetaja on Anu Lill
Cosmo uus peatoimetaja on Anu Lill Foto: Riina Varol
Pärast kuus kuud väldanud otsinguid ühe maailma tuntuima naisteajakirja ja 60 miljonit lugejat omava Cosmopolitani Eesti väljaande uue peatoimetaja ametikohale on väljavalituks osutunud ANU LILL.


Veel selle aasta numbri sees alustab tööd Cosmopolitani uue peatoimetajana senine tegevtoimetaja Anu Lill, kes läbis väga nõudliku konkursi mõlemal pool ookeani.

Cosmopolitani peatoimetaja ametikohale kandideeris mitmeid tuntud noori naisi. Valik oli väga põhjalik protsess, mille käigus testiti kõikide kandidaatide pädevust ja  võimeid põhjalikult nii Eestis kui ka Cosmopolitani peakontoris Ameerikas.

Anu Lille karjäär meenutab oma järjepidevuselt ameerikalikku edulugu. Alustanud 2005 aastal Cosmopolitani kaasautori ja tõlkijana, jätkates kohalike lugude toimetamisega sai Anust sihikindla töö tulemusena 2008. a suvel ajakirja tegevtoimetaja.

«Olles olnud Cosmo juures tegev ajakirja algusaegadest ja alates selle aasta suvest ka peatoimetaja kohusetäitja rollis, oli minu kandideerimine peatoimetaja ametikohale asjade loomulik käik,» ütleb Anu Lill.

Viljandist pärit Anu on lõpetanud Tallinna Ülikooli Eesti Humanitaarinstituudi anglistika erialal, lisaerialaks itaalia keel ja kultuur.

Anu õpinguteaega iseloomustavad veel Viljandi C.R Jakobsoni nimelise Gümnaasiumi lõpetamine hõbemedaliga ja kiitusega keskkoolitunnistus Port Huron High School’ist Michiganis Ameerika Ühendriikides, samuti ulatuslikud õpingud itaalia keele ja kultuuri alal Itaalias, Perugia ülikoolis Universita per Stranieri di Perugia.

Lisaks pea 5 aastasele tööle ajakirjas Cosmopolitan on Anu Lillel 3-aastane tõlkijatöö kogemus telemeedias SDI Media Estonia tõlgina (TV3, Viasat Explorer, Viasat History, TV1000, TV Eesti), lisaks kogemus copywriteri ja freelance ajakirjanikuna.

 Anu Lille kasuks rääkis tema pikaaegne kogemus ajakirjanduses ja selge visioon ajakirja arengute osas. «Cosmo on 5. aastaga saavutanud oma lugejate seas liidripositsiooni ja selle saavutatu hoidmiseks peame pidevalt arenema,» räägib Lill.

Oma plaanidest rääkides lisab ta: «Teeme ajakirja põhimõttel, et iga järgmine number on vähemalt sama hea või veelgi parem kui eelmine. Hea ajakirja kokkupanekul  on põhiroll värsketel ideedel ja heal tiimitööl.» 

Tavakohaselt paneb toimetuse liikmeskonna kokku peatoimetaja ning tõenäoliselt selgub Cosmopolitani toimetuse lõplik koosseis veel sel aastal.

 

Ühinenud Ajakirjad AS-i kirjastuse portfelli kuuluvad lisaks Cosmopolitanile ka kuukirjad Marie Claire, Kodutohter, Tehnikamaailm ja Tehnikamaailm Kodu & Ehitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles