Elle Kull sai kaks rõõmusõnumit

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Näitlejanna Elle Kullil on põhjust rõõmu tunda, sest äsja tuli trükist tema elulooraamat ning samas sai ta 2. detsembril esimest korda vanaemaks.


Elulooraamatu «Elle Kull: unes ja ilmsi» pani kirja Hille Karm, kullaprooviga elulooraamatute koostaja.

«Elulooraamat on nagu lapse kandmine ja sünnitamine, võtab ka umbes üheksa kuud. Mina kiiremini küll maha ei saa,» nentis Karm. Sama tärminiga seondub ka teine õnnelik sündmus. Elle Kulli poeg Karl-Gregori sai toreda pisitütre isaks ja nii on Elle nüüd vanaema. Elulooraamatuga vanaema.

Raamatuteemalisel vastuvõtul hotelli Kolm Õde veinibaaris viibis sadakond kultuuri- ja poliitikataeva säravat tähte, lisaks loomulikult Elle abikaasa Ago-Endrik Kerge ning nende lapsed. Lühikese (kuna ta pidi kiirustama tähtsaid riigiasju ajama) sõnavõtuga esines riigikogu spiiker Ene Ergma, kes võrdles lava- ja taevatähti.

«Sina, Elle, oled ise Kull. Siis istu vahel öösel ja vaata taevatähti, nii hakkad ka täheteadust mõistma,» andis astrofüüsikust Ergma nõu Kullile, keda ta tunneb viimase riigikogu-päevist.

Tseremoonameister Raivo Järvi andis seejärel sõna raamatu koostajale Hille Karmile. «Kui ma tegin Ellele ettepaneku raamatu koostamiseks, küsis ta minult vaid üht asja: «Hille, kas sa usud?» Vastasin, et jah, olen kristlane. Aga siis selgus, et Elle peab silmas suuremat ja üldisemat usku, võimet nähtava maailma taga nähtamatut tajuda,» seletas Karm.

Nii võibki raamatust lisaks Elle näitlejatööle ja isiklikule elule lugeda tema esoteerikaotsingutest ja teispoolsuse tajumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles