Noored skaudid otsivad jõuluvana jälgi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine mets.
Talvine mets. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedest pühapäevani toimub Harjumaal Tabasalus Eesti skautide ühingu kõige nooremate liikmete ehk hundude "Metsajõulupuu" laager.


Laagri korraldaja Monika Ojala teatel saavad hundud proovile panna oma teadmised ja oskused metsamatkal, kus tuleb osata määrata looduses ilmakaari, teada vanasõnu ja fakte Eesti kohta ning leida üles jõuluvana jalajäljed.

Samuti saavad osalejad loova ülesande: esitada laupäevaõhtusel lõkkeõhtul jõulunäidend.

Nii laagri korraldusmeeskond kui noortega kaasas olevad skaudijuhid on kõik vabatahtlikud. Matka aitab korraldada Harku vallavolikogu liige Deiw Rahumägi.

"Minu jaoks on skautlus olnud eluviis juba aastakümneid," rääkis Rahumägi. "See on aus ja lihtne suhtumine loodusesse ja meid ümbritsevatesse inimestesse, see on elustiil. Suureks kasvades ei saa sa enam tegelikult aru, et järgid iga päev seda, mida skautlusest kaasa said - see on vajadus teha midagi sellist, mida tahaksid, et teised inimesed sulle teeksid, ja need on oskused, millega jääd igas olukorras ellu."

Hundude jõululaagreid on korraldatud kümme aastat. Laager toimub igal aastal Eesti eri paigas, nii on laagris käidud näiteks Albu ja Kuremaa mõisas, Aegviidus jm.

Hundud on 6-10aastased tüdrukud ja poisid, kes omandavad skautluse ühe juhtmõtte - õppimine läbi tegevuse - järgi elutarkusi mängides.

Skautluse üks põhieesmärke on harida noori mängulise tegevuse kaudu, et neist kasvaksid ühiskonna aktiivsed ja täisväärtuslikud liikmed. Eesti skautide ühingusse kuulub üle tuhande noore.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles