Laupäeval esineb Korteris mainekas Briti DJ Fergie

Kersti Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DJ Fergie
DJ Fergie Foto: Erakogu
Sel laupäeval, 12. detsembril toimub klubis Korter üritus sarjast „3nurk".

3nurk formeerub alati kolmest elemendist, seekord on üheks elemendiks Suur -Britanniast pärit Fergie - produtsent, plaadifirma omanik, dj, agentuuri omanik ja kõigele lisaks markantne persoon.

Dj Fergie on tõenäoliselt mees, kelle nimi osadele ei ütle midagi, aga teistele tähendab tohutult palju. Tema karjäär algas juba 16aastaselt, kui Tony de Vit (lahkunud maailmakuulus Dj. Toim) võttis Fergie enda „tiiva alla" ja kutsus Põhja - Iirimaalt Londonisse, kus Fergie tasapisi klubides mängides kuulsust koguma hakkas. Kahe aasta pärast pakuti Fergile residendi kohta tolleaegses tippklubis „Trade", pärast mida hakkasid asjad ülesmäge minema.

Fergie sai endale saate raadiojaamas Radio1 (igalaupäevane saade kestis pea 6 aastat), käis plaate mängimas suurte festivalide pealavadel, kõrvuti maailmakuulsate djdega nagu Ferry Corsten, Oakenfold , Tiesto jt.

Ning siis järsku kadus areenilt, lõpetas saate raadios ning mängud hiigelsuurtel lavadel. Ta ise on kommenteerinud asja nii: „Ma tahtsin „aja maha võtta", uuesti avastada, mida muusika mulle tähendas, väljendada end läbi oma muusika." Ma sain aru, et mängisin juba mõnda aega suurtel üritustel muusikat, mis ei olnud minu stiil, minu rida. Nii et ma lõpetasin kõik sellised võimalused, kus ma ei olnud mina ise," ütleb ta ühes intervjuus. Pärast seda asutas Fergie oma plaadifirma Excentric (mille Carl Cox kuulutas 2008.a oma lemmikuks), hakkas aega rohkem stuudios viitma ning produktsiooniga tegelema ja lõi uusi artiste toetava ning tutvustava agentuuri Excentric Artists.

Fergie praegust mõju klubimuusikale võib mõõta kolmel eri tasandil: ta annab välja uut muusikat, korraldab üritusi, mängib plaate ja aitab kaasa noorte talentide käekäigule. Ta esineb jälle laias maailmas, tema lugusid mängivad sellised kuulsused nagu: Sasha, Digweed, Dubfire, Laurent Garnier, Miss Kitten, Slam jt. Excentric plaadifirma alt väljatulevad lood on esindatud erinevates edetabelites. Fergi on leidnud taaskord selle, mille vahepeal kaotas...

12. detsembril on võimalus Dj Fergiet esimest korda Eestis näha, klubis Korter, algusega kell 23:00
Maarjamaad esindavad Meelis Meri, artistinimega Cylon ja Raul Saaremets aka „Ajukaja"


Pilet enne südaööd 75/hiljem 125 krooni

Lisainfot Fergie kohta vaata siit, siit , siit ja siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles