Pärnus tuleb võimsa valgussõuga reiv

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DJ Mindcracker.
DJ Mindcracker. Foto: Erakogu

Sel reedel toimub Pärnu kuursaali kõrval asuvas Beach Clubis hard-trance reiviüritus "Cruise to ClubRave", mille käigus näeb võimsaid valgusefekte ja shuffle-tantsijate battle'it.


Üritust korraldava Music Unite projektijuhi Marko Pohla teatel peaks olema tegu suurima reiviüritusega, mis Pärnus korraldatud.

"Elektroonikamuusika üritusi on Pärnus toimunud väga vähe," märkis Pohla. "Sellepärast käib Pärnu rahvas sedasorti muusikat kuulamas mujal Eestis, põhiliselt Tallinnas ja Tartus. Nüüd toome võimsa reivi aga pärnakaile koju kätte."

Pohla kinnitusel on reedesel peol eriti muljetavaldav Maiveli üles seatav valgustehnika.
"Tavaliselt kasutatakse seda komplekti välifestivalidel, nüüd seatakse kogu komplekt üles aga klubisse," seletas Pohla. "Sellist asja pole kindlasti Pärnu varem tehtud."
Lisaks näidatakse pärnakaile elektroonilise muusika järgi esinevaid shuffle-tantsijaid.

"Nad annavad üritusele kindlasti volüümi juurde," nentis korraldaja. "Shuffle-tants on üldse Eestis vähelevinud ja need, kes seda harrastavad, õpivad peamiselt internetist."
Ürituse, mille muusikalisteks märksõnadeks on trance, harder trance ja hardstyle, peaesineja on Hollandi DJ Mindcracker.

Mindcracker ehk Raymond Thalen töötab DJna 2005. aastast ja mängib peamiselt hardstyle'i. Eestis on ta esinenud korduvalt.

Hollandlasele assisteerib reedesel "Cruise to ClubRave'il" rida Eesti DJsid. Kaasa löövad DJ Maincap & Coldshiver, DJ Renegade, DJ Susi 5b ja DJ Stonehead.
Eesti noored DJd Maincap & Coldshiver asutasid 2007. aastal projekti Hard Maniacs, mille peamiseks muusika stiiliks sai tech-trance. Noormehed produtseerivad ja miksivad muusikat ka ise.

The Renegade ehk Rene Pello on teinud endale nime Eestist väljaspoolgi. Noormehe produtseeritud lood on jõudnud Saksamaal toodetud hard-style'i kogumikele.
Samuti sõlmis The Renegade tänavu sügisel plaadilepingu Taani päritolu plaadifirmaga Nubeat Records.

DJ Stoneheadi ehk Martin Varendi huvi muusika vastu algas juba varajases nooruses. Noormees on tootnud muusikat erinevate arvutiprogrammidega ja osalenud mitmeil DJ-võistlustel. Muusikastiilidest peab Stonehead kõige südamelähedamaks hard trance'i.

DJ Susi 5b ehk Siim Aava tundis samuti elektroonilise muusika vastu huvi juba koolipõlves. Muusika poole pealt armastab DJ Susi 5b eelkõige hard-trance'i, kuid hetkel on tema jaoks aktuaalsem hardstyle.

Reiviüritus "Cruise to ClubRave" algab reedel Beach Clubis kell 22 ja kestab hommikul kella 6ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles