Esimene «Ellujääja» rääkis imelisest tervenemisest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ellujääja
Ellujääja Foto: Kanal 2

Kanal 2 saatesarja «Ellujääja» esimene osa rääkis tüdrukust, kelle eluga pääsemine oli sisuliselt võimatu.

Liina-Maria sündis 1991. aasta augustis ning vanemad Lea-Maarja ja Alfred läksid koju teadmisega, et nende tütar on täiesti terve.

Teisel eluaastal jäi laps aga järjest haigemaks ning selgus, et Liina-Maria põeb erakordset haigust glükogemoosi, mida enne tema juhtumit siinne meditsiin ei tundnudki. Seda haigust põeb üks inimene miljonist ning reeglina surevad sellised lapsed enne esimest eluaastat.

Murest murtud Lea-Maarjat hakkasid aga tervisehädad kimbutama ning lisaks tekkisid lahkhelid abikaasaga. Tuli vastu võtta uudis rinnavähist. «See oli tõeline solvumine ja olin tõeliselt pahane jumala peale,» tunnistas naine.

Nagu sellest kõigest veel vähe oli, pidid nad 1994. aasta 28. septembril Estoniaga Rootsi haiglauuringutele sõitma. Lea-Maarja loobus laevapiletitest, sest neil paluti nädal aega hiljem minna.

«Anti võimalus, et saaksin paremaks ja et saaksin paraneda,» tunnistas Liina-Maria, et laevast mahajäämine andis elule uue mõtte. «See oli sõnum minu jaoks, et pean tegema kõik, et saaksin teda aidata,» lisas Lea-Maarja.

2007. aastal tuli taas Rootsi uuringutele sõita ning arst teatas uskumatu uudise - Liina-Maria on praktiliselt terve.

Varsti selgus ka, et Lea-Maarjal polnudki rinnavähki, vaid rasva sideokoeline sõlmeke oli pildile kahtlase varju jätnud.

Tänaseks on Liina-Maria ja Lea-Maarja täiesti terved.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles