Gild kutsub jõuludeks valmistuma

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leeda Ots Maarja Magdaleena gildi majas Uus tänav 5.
Leeda Ots Maarja Magdaleena gildi majas Uus tänav 5. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval, 12. detsembril kell 11 algab Maarja-Magdaleena gildi hoones Uus tänav 5 õpitubade päev.

Novembri lõpus Steineri aia vastas pidulikult avatud majas õpitubade päeval toimuva tulemusel peaks valmima hulk jõulukinke ning nende tegijad kanduma mõtetes juba pühadeaega.

Õpitubades saavad kasulikku igas eas käsitööhuvilised. Kui eelkõige noortele on mõeldud õpetus sellest, kuidas nukukesi meisterdada, kleepida, voltida ja puutööd teha, siis vanemale rahvale tehakse selgeks küünlalaterna, lõhnava jõulukaardi ja trükitud riidest kotikeste tegemine. Ent seegi, kuidas kududa vaipa, kedrata, kraasida, villakammidega kammida.

Ilugurmaanid saavad selgeks, kuidas kookosrasvast, sheavõist ja oliiviõlist seepi keeta, maiasmokkadele aga trühvlite õige valmistamise.

Otse loomulikult jagatakse õpitubade päeval juhatust, kuidas kergesti kättesaadavatest materjalidest valmistada ehteid kas kuusele või endale külge riputamiseks ning kuidas kaunistada kingitusi ajaleherosettide, nööbiripatsite, paelte, lipsude ja palju muu ilusaga.

Päeva lõpetuseks esineb gildi maja ärklisaalis kell 15 Eesti mandoliinide orkester. Olavi Kõrre eestvedamisel tegutsev ning Pärnu, Põlva, Võru- ja Harjumaa pillimehi ühendav kollektiiv mängib kontserdil igihaljad jõulumeloodiad, solistina astub üles mitmekordne Pärnu suupillifestivali laureaat Melani Tali.

2007. aasta sügisel loodud MTÜ Maarja-Magdaleena Gild ühendab Pärnu kunstnikke ja käsitöölisi, kes oma südameasjaks on võtnud vanade käsitöötraditsioonide taaselustamise ja rahva hulka viimise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles