Epilepsiat põdevad neiud visati ilusalongist välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilusalong.
Ilusalong. Foto: SCANPIX

Suurbritannias on tekitanud laialdast vastukaja juhtum, kus kerge vaimse puudega ja epilepsiat põdevad neiud visati ilusalongist välja.

Ilusalongi omaniku arvates peletasid tüdrukud teisi kliente minema, kirjutab AFP.

 

19-aastast Amy Foxi, 17-aastast Aruna Gillini ja 14-aastast Jemimah Kumbani keelduti teenindamast ning neile näidati ust.

 

«See on minu firma. Siin ei ole ruumi ratastoolidele,» sõnas ilusalongi omanik.

 

Omaniku sellise arvamuse kutsus esile asjaolu, et epilepsia tõttu olid Gillin ja Kumban ratastoolis.

 

«Läksime ilusalongi maniküüri tegema ja küüsi lakkima. Meid koheldi väga ebaõiglaselt ja inimväärikust alandavalt,» lausus Amy Fox.

Neiud andisid neid diskrimineerinud ilusalongi omaniku kohtusse. Lõpuks jõuti siiski kohtuvälisele kokkuleppele ja omanik nõustus igale tüdrukule kompensatsiooni maksma.

«Tüdrukud soovisid, et neid koheldaks nagu tavalisi kliente. See on hea näide ühiskonnas tugevalt juurdunud eelarvamustest,» sõnas ilusalongi töötaja Dawson.

Salongi omaniku arvates oli lihtsalt tegemist kommunikatsiooniprobleemiga, kuna kliente oli palju ja ta töötajatel palju tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles