Kingakauplus peab kompenseerima jalavigastuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingakauplus peab kliendile kontsa murdumisest tekkinud jalavigastuse kompenseerima
Kingakauplus peab kliendile kontsa murdumisest tekkinud jalavigastuse kompenseerima Foto: Reuters / Scanpix

Suurbritannias määras kohus, et kingakauplus peab kliendile kompenseerima kontsa murdumise tagajärjel tekkinud jalavigastuse.

Endale kõrgete kontsadega kingad ostnud inglanna jalatsite üks konts murdus ja ta vigastas raskelt oma pahkluud, mille tõttu ta pidi operatsioonile minema, kirjutab AP.

Kohtu otsuse kohaselt peab kingakauplus kompenseerima kontsa murdumisest tekkinud kannatused ning maksma 7200 naela (165 600 krooni).

Õnnetus juhtus siis, kui naine oma uued kingad esimest korda jalga pani ning sõpradega õhtut veetma läks. Kõrge konts aga murdus ja naine vigastas jalga.

Vigastus osutus nii raskeks, et ta vajas kirurgilist abi.

Inglanna advokaat soovitas nii oma kliendil kui ka teistel kingaostjatel kõik ostuga seotud tšekid ja arved alati alles hoida. Advokaadi aravates on kingade kvaliteet aasta-aastalt langenud ja kontsade murdumisest või alt ära tulemisest tekkivad jalavigastused ei ole just haruldased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles