Hollandi kodukass adopteeris panda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandis adopteeris kodukass pandapoja
Hollandis adopteeris kodukass pandapoja Foto: Reuters / Scanpix

Hollandi loomaaiapidaja oli üllatunud, kui tema kodukass adopteeris väikese panda (Ailurus fulgens) ning toidab teda nagu oma poegi.

Artise loomaaias elavale emasele pandale sündis 30. juunil kaks poega ja ta hülgas need, kirjutab Yahoo news.

«Pandaema jättis oma pojad lihtsalt surema,» sõnas loomaaia esindaja Bart Kret.

Loomaaed pani väikse panda pojad inkubaatorisse. Samas oli ka loomaaiapidaja kass neli poega ilmale toonud ning kaks pandapoega pandi nende juurde.

Üks pandapoegadest oli liiga nõrk, et ellu jääda ja ta suri.

Ellujäänud väike panda on kassipoegadest palju väiksem. Hooldajate arvates ei kasva see panda kassidest palju suuremaks.

Loomaaia esindaja Kret lisas, et kolme kuu vanuselt hakkab väike panda lisaks piimale ka bambusevõsusid ja puuvilju söögiks saama.

Väiksel pandal ei ole veel nime, kuid loomaaia adopteerimisprogrammi kaudu on igaühel, kes soovib seda looma toetada, võimalus talle nimi välja pakkuda.

Pandad on Kagu-Aasia punakaspruunid kohevakarvalised vöödilise sabaga pesukarulased. Kehapikkus on 50 – 65 sentimeetrit ja sabapikkus 28 – 50 sentimeetrit. Tegutsevad öösel, söövad bambusevõsusid, linnumune ja pisikesi loomi.

Hiidpandad ehk bambuskarud (Ailuropoda melanoleuca) on Ida-Tiibeti bambusemetsades elutsevad haruldased karulased. Kehapikkus 1,2 - 1,8 meetrit. Bambuskarude põhitoit on bambusevõrsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles