Selgeltnägija Kristi piilub kaartidega tulevikku

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi "Selgeltnägijate tuleproovi" finaalis.
Kristi "Selgeltnägijate tuleproovi" finaalis. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

“Selgeltnägijate tuleproovist” televaatajatele tuttav Kristi lubab end nimetada “natuke” nõiaks. “Olen tunnetaja, pigem väike nõid, ja kindlasti hea nõid,” ütleb ta.


Selgeltnägijate saate populaarsust seletab naine sellega, et eestlased on nõiarahvas. 21. sajandi nõiad peavad suutma mõista tänapäeva maailma, üritada end sinna sobitada, põhjendab Kristi osalemist nõidade tuleproovil.

Avalik tuntus on mõjutanud Kristi elu positiivses suunas. Nüüd tunneb naine paremini, mida ta suudab ja kus on piirid. “Kaardid pole tegelikult minu ampluaa. Puhastan energiavälja, abiks ruunid, kaardid ja pendel ning tehnikad, mida ma ei avalda,” märgib ta. Kristi ei ravi ega pane diagnoosi, aga saab aidata inimesel näiteks ravile paremini alluda.

Piiludes tulevikku

Kristi on pärit Tallinnast, kuid ütleb endal olevat Pärnuga tihedad ja erilised sidemed. “Nimetan Pärnut vaimsuse taasavastamise linnaks. See linn inspireeris mind, pani elu üle järele mõtlema,” tunnistab naine. Tal on sõbralik silmavaade ning soe ja kindel hääletoon.

Nimelt lülitas Kristi ühel eluperioodil oma elust täielikult välja igasuguse tunnetamise, selgeltnägemise ja kaartide kasutamise. Viibides seejärel perekondlike sidemete tõttu pikemalt Pärnus, tunnetas Kristi oma elu ootamatult uue nurga alt: tekkisid selged ja kindlad mõtted, mismoodi elu seada, et endaga mitte vastuollu sattuda.

Kõik inimesed on Kristile erinevad, ta ei pane neid kunagi ühte patta. See ongi ehk tema fenomen.

Kristi esimesed ennustuskaardid olid tüdrukupõlves tavalised mängukaardid. Kaarte hakkas ta pakist tõmbama, esitades lihtsaid küsimusi, nagu “kuidas mul homme läheb?”, “kas armastab või ei armasta?”. Siis avastas Kristi, et kaartide abil saab uurida, mis toimub kellegi peas.

Teadmiseks, et ennustuskaarte, sealhulgas tarokaarte on väga erinevaid, lausa sadu. Kristi asus katsetama Lenormand-taro ja seejärel juba Lenormandi ennustuskaartidega. “Tarokaardid mulle ei sobi,” seletab ta.  

See “natuke” nõidumine on tegelikult olnud Kristile alati pigem hobi, leiba on ta teeninud sootuks muude ametitega: siseviimistleja, maalri, klienditeenindaja ning telefonioperaatorina. Ent saate järel on nõudmine naise ülemeeleliste annete järele nii suur, et Kristi ei imesta, kui tema harrastus ametiks muutub. “Mulle meeldib tegelikult teha vaheldumisi füüsilist ja vaimset tööd,” märgib ta.

Kristi meenutab, et sattus 18aastaselt tööle ennustusliinile, mis andis talle esimese kogemuse, kuidas võõraid inimesi mures aidata. Inimene rääkis telefonitsi oma probleemist ja Kristi pani toru teises otsas kaarte.

Kristi üllatuseks kujunes tal väga lühikese ajaga välja oma püsiklientuur. Poole sellest moodustasid 40-60aastased mehed. “Kaardid on parapsühholoogilised nõustajad, nende abil on võimalik probleeme lahata, näha sügavuti nende algust ja hargnemist. On võimalik sündmusi ära hoida ja muuta,” räägib Kristi.

Iidne kunst

Kristi arvates on ennustamine päevakorras murrangulistel eluperioodidel. Kaardipanija keskendub kliendi infoväljale. Ta saab infot oma seisundile vastavalt.

Kristile kõnelevad kaardid kõige selgemini näiteks pühapäeval. Ennustajana usub ta, et inimese elus on mängu saatuse käsi, samal ajal saame ise oma tulevikku muuta ja kujundada. Pole vaja mõelda ega rääkida negatiivset, see kutsubki kohale kurja. Nii et mõelge head! Mõelge, et kui lõpeb üks suhe, siis saab alata uus. Isegi, kui murrate jala, mõelge, milleks see hea on. Ehk päästis see palju hullemast.


“Minu asi on soovitada. Mul pole õigust inimest mõjutada otsuseid tegema. Kodeerida tema käitumist,” ütleb Kristi. Tema soovitusel ei tohiks käia kaardipanija juures tihemini kui kord kuus, sest sõnal on suur jõud, ega kuuldut edasi rääkida.  

Praegu soovivad kõik, et Kristi ennustaks neile, isegi võhivõõrad ja keset tänavat. Ja seda ta teebki. “Selleks ma siia ilma olen sündinud, et teisi aidata,” lisab Kristi. Ta kavatseb soovijaid vastu võtta Pärnuski.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles