Millise elukutse esindajad on suuremad lahutajad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihtsamat tööd tegevad inimesed lahutavad sagedamini.
Lihtsamat tööd tegevad inimesed lahutavad sagedamini. Foto: AFP / Scanpix

Kui oled üks neist, kes räpast lahutust pelgab, siis ehk tasuks hoopis ametit vahetada. Nimelt väidab statistika, et mõne elukutse esindajad lahutavad sagedamini kui teised.


Statistikat sügavuti uurinud rootsi teadlased jõudsid järelduseni, et kõige sagedamini kipuvad lahutama prügivedajad ja koristajad, vahendab Aftonbladet. Kõige väiksem oli lahutusprotsent malmitööstuses.

Umeå ülikooli professori Magnus Wikströmi sõnul paistavad lahutajatena silma eelkõige need, kes on ametis madalamat haridust nõudvatel töökohtadel. Varasematest uuringutest on teada, et väiksema haridusega inimesed lahutavad kergekäelisemalt kui teised.

Kuid see pole mitte alati nõnda olnud. Psühholoogi ja suhteeksperdi Christina Hermanrudi väitel domineerisid lahutajate hulgas varem näiteks ajakirjanikud, kes oma töös paljude inimestega kokku puutuvad.

Värskeima lahutusstatistika tipus troonivad lisaks koristajatele ka piloodid, reisisaatjad, restoranitöötajad ja muud teenindajad.

«Kuna kõik peale piloodi on madalama staatusega töökohad, siis on ka inimene töölt koju jõudes väsinud, virisev ja torssis,» kirjeldab psühholoog ning lisab, et mida kehvem on inimese enesehinnang, seda raskem on tal ka oma suhteprobleemidega toime tulla.

Väljaande Du&Jobbet andmetel oli väga vähe lahutajaid kaevupuurijate, matemaatikute, statistikute, seppade, metsameeste ja rätsepate hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles