«Ellujääjad» on oma saatusest suuremad

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallistavad: Liina-Maria ja Eve Kallaste
Kallistavad: Liina-Maria ja Eve Kallaste Foto: Karli Saul

Kanal 2 uusim saatesari «Ellujääjad» sihib samasse nišši, kus on juba ees ETV saade «Sind otsides».


12-osaline sari jutustab inimestest, keda on tabanud saatuse karm käsi, jumalate viha või lihtsalt erakordselt julm juhus (valige see, millesse te ise usute). Ebainimlike jõupingutuste ja eneseusuga on need inimesed katsumustest võitu saanud.

Esimese saate, mida võib näha juba esmaspäeval kell 20.35, kangelasteks on ema ja tütar Lea-Maarja ning Liina-Maria Lõhmus. Liina sai sündides kaasa kohutava ainevahetushaiguse nimega glükogenoos. Halastamatu statistika näitab, et täielikult paraneda võib vaid üks inimene miljonist.

Tänu oma ema ennastsalgavale hoolele ja suurele südamele on nüüdseks 18-aastaseks sirgunud võluv neiu Liina-Maria üks neist inimestest. Enamus, keda saatus on glükogenoosiga neednud, ei ela kauem, kui paar aastat. Tütre ravimist ei teinud lihtsamaks asjaolu, et samal ajal elas Lea-Maarja teadmisega oma rinnavähist.

Küünikud võivad seda saadet iseloomustada sõnaga «pisarapress.» Aga kui teil on vähegi inimese süda rinnus ja silmad märjema koha peal, siis varuge esmaspäevaõhtuseks televaatamiseks taskurätte. Ohtralt.

Te mõistate aru, et ükskõik, mis mured teid hetkel ka ei vaevaks, on teil veel siiski suhteliselt hästi läinud. Ja kui ka teid või teie lähedasi on tabanud mõni eriti ebaõiglane saatuselöök, saate jõudu edasi elamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles