Mao Zedong asendati Linnupesaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi olümpiamämgude teemalisel kümne jüaanisel on komuunistliku juhi Mao Zedongi pilt asendatud olümpiastaadioni omaga
Pekingi olümpiamämgude teemalisel kümne jüaanisel on komuunistliku juhi Mao Zedongi pilt asendatud olümpiastaadioni omaga Foto: AFP / Scanpix

Hiinas lasti käibele uued kümne jüaani suurused rahatähed, millel on kommunistliku juhi Mao Zedongi pilt asendatud Pekingi olümpiastaadioni omaga.

Nimetatud staadion on oma kuju tõttu saanud hüüdnimeks Linnupesa, kirjutab AFP.

Osa uute rahatähtedes soovijatest võttis Pekingis asuva keskpanga juures järjekorda juba öösel, et täna esimestena uued rahatähed kätte saada.

Hiina laseb uusi, olümpiamängude teemalisi rahatähti käibele kuus miljonit sedelit. See arv on Hiina suuruse maa kohta siiski väike.

Suurem osa uutest rahatähtedest arvatakse jõudvat olümpiamänge külastavate turistide kätte, kes need suveniiridena kaasa võtavad.

Jätkatakse ka seni kasutusel olevate, Mao Zedongi pilti kandvate kümne jüaani suuruste rahatähtede trükkimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles