Abielu jookseb karile seitsmendal aastal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhted kipuvad hargnema kuuenda ja seitsmenda kooseluaasta vahel.
Suhted kipuvad hargnema kuuenda ja seitsmenda kooseluaasta vahel. Foto: Panther Media/Scanpix

Kurikuulus seitsmenda aasta kriis ei ole sugugi õhust võetud müüt, selgub taanlaste ametlikust statistikast. Nimelt lahutab kõige rohkem paare end pärast kuuendat abieluaastat.


Taani suhteeksperdi Jannitara Skjoldborgi hinnangul pole selles midagi üllatavat. See on tõepoolest see kuulus seitsmenda aasta kriis, kinnitas terapeut väljaandes Politiken.dk.

Miks see nii on? Kui suhteeksperti uskuda, siis hakkab paarisuhe just selleks ajahetkeks argipäeva triviaalsuste alla mattuma. Kõnekas on ka fakt, et suurem osa lahutusi leiab aset peredes, kus on väikesed lapsed.

Kumbki vanematest on suunanud oma tähelepanu lastele, püüdes neile paremat elu tagada, kuid samal ajal jääb paarisuhe tagaplaanile. Lisaks lastele kulub suur osa ajast ka tööle ja karjäärile.

Paljude arvates piisab ainuüksi «selle õige» leidmisest ja armumisest ning edasi sujub kõik kui iseenesest. Nii see paraku ei ole, rõhutas ekspert.

Otsekoheselt jätkates lisas ta, et kui me ei mõista, et perekonna vundamendiks on paarisuhe, mitte lapsed, siis ei jää see pere ka püsima. Lõpuks jääb vaid kooselu, mille kumbki pool on teineteisest hingeliselt ja emotsionaalselt kaugenenud.

Millist nõu oskab suhtespetsialist sellise kurva perspektiivi juures abieluinimestele anda?

Reeglid on tegelikult lihtsad: räägi oma armsamaga vähemalt pool tundi päevas, anna talle vähemalt neli musi ning seksi vähemalt kaks korda nädalas. Nõnda püsib lootus, et sinu suhtest ei saa järjekordset numbrit lahutuste statistikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles