Iga kolmas naine nuriseb oma keha üle

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste rahulolematus oma kehaga on viimastel aastatel tõusnud.
Naiste rahulolematus oma kehaga on viimastel aastatel tõusnud. Foto: PAL/Scanpix

Rootsis korraldatud uuringust selgus, et praktiliselt iga kolmas rootslanna ei ole oma kehaga rahul ning on kaalunud ka ilulõikust.


Väljaande Expressen tellimusel valminud uuring paljastas jälle kord naiste rahulolematuse oma välimusega ning selle parandamiseks ollakse nõus ka kõiksuguste iluoperatsioonidega.



Plastikakirurgi Jan Jernbecki hinnangul on ilulõikused tänapäeval tavalised ning patsiente on igast sotsiaalsest kihist. Välimusega rahulolematuid hoiab lõikustest eemal vaid nende rahaline pool, kuid sellele vaatamata läheb igal aastal noa alla tuhandeid naisi.

Ilulõikuste arvu kasvamist on täheldatud just viimasel kolmel aastal, mis näitab, et majanduslangus selles valdkonnas olulist rolli ei mängi.

Kuigi ilukliinikud ise peavad erinevat sorti iluoperatsioone täiesti igapäevasteks, leidub ka kriitilisemaid hääli.

Göteborgi ülikooli sotsiaalpsühholoogia professor Thomas Johansson peab kogu sarnast tegevust läbinisti kommertslikuks ning hoiatab nii füüsiliste kui psüühiliste kahjustuste, sealhulgas ilulõikustest sõltuvusse sattumise eest.

Professor viitab, et enam ei tohi isegi normaalselt vananeda, mistõttu pole kaugel aeg, kui kortsus 60-aastaseid enam olemaski ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles