R.A.A.A.M näitab aidas oma menulavastust

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse "Vahepeatus" tutvustus ütleb, et tegu on lustliku-naiivse kurbmänguga.
Lavastuse "Vahepeatus" tutvustus ütleb, et tegu on lustliku-naiivse kurbmänguga. Foto: Erakogu

Viljandi publikul on võimalik R.A.A.A.M.-i menulavastust „Vahepeatus" näha 6. detsembril kell 15 pärimusmuusika aidas.

Vaatajad on kiitnud autori-lavastaja Uku Uusbergi lennukat fantaasiat ja osavat sõnaseadmist, aga ka häid osatäitmisi.

Lavastuse tutvustus ütleb, et tegu on lustliku-naiivse kurbmänguga, mille keskmes on kolm Hüüru mõisa elama asunud Kristuse-eale lähenevat meest: Jaan, Jaanus ja Jaana. Nad on leidnud oma elu pealisülesande, igaüks neist on leidnud oma elu mõtte ning need "elu mõtted" on oma lihtsuses jahmatavad.

Nad ei võistle ega konkureeri, vaid tegelevad igavikuliste tõdedega. Nad on mõne aasta olnud ühiskonnast irdunud ning valmistuvad saama õnnelikuks. Välismaailm on nende jaoks midagi abstraktset, kuni sealt astub nende juurde sisse verinoor tüdruk, kes palub natukene vett.

Kairi Prints kiitis "Postimehes", et Uku Uusbergi tekst on mitmetahuline ja mitmetähenduslik, täis varjatud seoseid ja fantastiliselt läbikomponeeritud. Tema hinnangul oli äärmiselt nauditav ka kogu etenduse dialoog, milles pole ühtki ülearust sõna, kuigi sõnu on palju. Samuti hindas ta kõrgelt näitlejatöid ning seda, et hulle mängides ei mängitud üle ülearuste liigutuste või grimassidega.

Blogidest võib samuti leida kiidusõnu nii autori kui ka näitlejate aadressil. Alates mõttest kirjutada tekst mängukohta arvestades, et kogu laval nähtav justkui sünnikski otse vaata silme all. Kiidetakse sedagi, et ühel hetkel võib end ribadeks naerda ning teisel leida tekstist sügava sisemise traagika.

Aga ka selle positiivset sõnumit, et võitjad on need, kes elust rõõmu tunnevad, sest elu ongi võit.

Mängivad Argo Aadli (Tallinna Linnateater), Indrek Ojari (Tallinna Linnateater), Alo Kõrve (Tallinna Linnateater), Sandra Üksküla (muusikaakadeemia lavakunstikooli tudeng).

DRAAMA 2009 auhinnad: Argo Aadli, Indrek Ojari, Alo Kõrve - preemia kolmele meesnäitlejale; Uku Uusberg - lavastaja ja kirjaniku preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles