Waldorfkool peab jõululaata

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Waldorfkooli korraldatud jõululaadal peetakse ka piparkoogimajade võistlust.
Waldorfkooli korraldatud jõululaadal peetakse ka piparkoogimajade võistlust. Foto: Erakogu

Laupäeval kella 11-15 peetakse pärimusmuusika aidas Viljandi vaba waldorfkooli õpetajate, lapsevanemate ja laste eestvõttel heategevuslikku jõululaata.

Kahe kuu jooksul on lapsed, vanemad ja õpetajad teinud käsitööpäevi ning valmistanud mänguasju ja jõulukaunistusi. Need kõik pannakse laadal müüki, et osta saadud tulu eest koolile ja lasteaiale õppevahendeid.


Laadal keskendutakse isetegemisele. Külastajad saavad voolida oma käega puulusikaid, teha mesilasvahast küünlaid, punuda korve, proovida pakutrükki, valmistada šokolaadi, meisterdada sepa käe all traadist jõuluehteid ning teha õlekrässe.

Veel on laadal piparkoogimajade võistlus.

Lastehoid käib waldorfstiilis: lapsed saavad mängida waldorflasteaia mänguasjadega, mis on teistmoodi kui poest ostetud lelud.

Pärimusmängude ja -muusikaga lauluringis juhendab lapsi Annika Mändmaa. Müügil on ökotooted ja tutvustatakse toortoitu. Süüa pakutakse koduleiba ja lapsevanemate küpsetisi.

Esinevad waldorflapsed ja nende vanemad Katrin Laidre, Ruslan Trochynskyi, Silver Sepp, Peedu Põld ning sõbrad Mari Kalkun, Viljandi muusikakooli poisteorkester ja Aime Reieri kandlelapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles