Kiisu-Kätlin: tahan oma tavalist elu tagasi...

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiisu-Kätlini online-intervjuu Helsingis hotellis Amarillo 30.11.09
Kiisu-Kätlini online-intervjuu Helsingis hotellis Amarillo 30.11.09 Foto: Marko Tubli

Online-intervjuu: vastab Kiisu-Kätlin.

Elu24.ee püstolreporter Marko Tubli kohtus Kiisu-Kätlinga vahetult peale soome populaarse reality show «Big-Brotheri» finaali Helsingi kesklinna hotellis Amarillo, kus toimus ka saate afterparty.

Kätlin oli silmnähtavalt pahas tujus ning saate tegijad andsid reporterile vaid pool tunnikest küsimuste esitamiseks. 


Tšau Kätlin! Miks sinna saatesse üldse läksid?  

Läksin saatesse saama uusi kogemusi. Testisin ennast olukorras, kus olin koos enam-vähem samade inimestega ning puudus võimalus saada kontakti oma lähedastega. Panin ennast proovile ning sain sellega ka hakkama.

Mis tunne oli kogu aeg kaamera valvsa pilgu ees olla?  

Kui olla selles majas, siis sa ei mõtle kogu aeg nende kaamerate peale ja elad oma normaalset elu. Põhimõtteliselt sa unustad need ära, sest muidu ei saaks ma olla mina ise.

Millega tegelesid Seinäjoel ja kas lähed nüüd sinna jälle tagasi?

Seinäjoel õppisin kolm aastat. Kolisin just seepärast Soome, et saaksin  siin õpingutega tegeleda. Sain selgeks keele ja  lisaks ka ameti. Minu meelest oli see mulle parim võimalus.

Töötan praegu Valios, teen kunstküüsi ja lisaks teen meigikooliga koostööd. Olen olnud paljudel moenäitustel neile modelliks. Lisaks õpetan ka tantsimist.  

Kas sulle hakkas keegi seal majas vastassugupoolest nii nagu meeldima ka? Rohkem kui mõni teine, ma mõtlen... Alguses sul oli Samiga midagi, aga Asoga sa said ju kogu aeg läbi ja Aso on nii armas.

Ei. Samiga sain ma lähedaseks. Ta oli alguses ainukene, kellega sain rääkida kõigest. Tundsin ennast väheke üksikuna ja Samiga olimegi alguses nagu sukk ning saabas. Temaga oli nii mõnus suhelda. Niikui mul midagi juhtus, siis tahtsin ma kohe talle sellest rääkida. Samist sai minu kõige parem sõber seal majas.  

Miks sa ei tahtnud kellegagi seal tõsisemat suhet? Sa ju nägid, et isegi abieluga võib see saade lõppeda... See oleks olnud armas...

Ma ei läinud sinna saatesse otsima suhet. See ei olnud mingisugune unelmate poissmehe saade. Läksin sinna ennast proovile panema ja olen olnud vaba ning vallaline ning see meeldib mulle.  Suhte otsimine oleks teinud asja seal veelgi keerulisemaks.   

Kas Esa on kogu aeg selline imelik? Ja ma ei saanud ikka päris hästi aru, kas Antti on transseksuaalne või? Miks ta naiste rinnakaid kandis?

Mis mõttes imelik?? Esa ei ole imelik. Ta ei joo ja see on täiesti normaalne. Esa ütleb alati siis midagi, kui tal selleks asja on ning kui talle meenub midagi ja kui ta suu avab, siis tuleb sealt ka tarka juttu välja. Esa on härrasmees.

Antti on hetero. Ei ole mitte mingisugust probleemi. Sa võid tänapäeval selga panna, mida sa ise tahad, sest keegi ei saa öelda sulle, et oled imelik, kuna paned selga, mis sulle meeldib. Ma mäletan, et ükspäev pani ta rinnahoidjad, naiste aluspüksid ja vist ka paruka pähe.

Ta on julge poiss. Ta tegi seda ning pärast seletas, kuidas ta meie maja kujundab. Ta pole ka midagi vahepealset... Tal oli sellega oma story, aga Antti on tore poiss.

Kas sulle ei tundu, et oled seal kõvasti kaalus juurde võtnud?

Jaa ning see on täiesti normaalne. See teema on läbi käidud ennem majja minekut ja ka pärast tagasi tulles. Kõik naised igal aastal vötavad seal juurde ja mehed kaalust alla.

Süü on selles, et näiteks minu normaalses elus ma liigun iga päev palju ning mu organism on sellega harjunud. Kuid majas olles sa ei saa seda teha samas mahus. Meil oli küll seal erinevaid ülesandeid, aga see ei olnud see norm, mida ma päriselus kulutan.

Kindlasti mängib selles oma rolli ka stress. See on normaalne ning ma teadsin seda isegi siis, kui ma tegin majas olles trenni. Kaal lihtsalt tuleb kõigest hoolimata juurde. Ma ei muretse sellepärast üldse.

Kui ma oleksin sellepärast hakanud stressama seal majas, oleks see olnud mõttetu. See aeg, mis ma majas veetsin oli pisike osa minu elust ning sealt välja tulles jätkan oma normaatset elu. Mul endal sellest igal juhul probleemi pole ja ma usun ka, et see ei peaks teiste inimeste silma kriipima.  

Kas reality on sinu jaoks? Kui tuleks veel mõni juhus, kas võtaksid osa?

Big Brother oli kindlasti minu jaoks. Kuid teiste osas ma ei oska öelda. Unelmate poissmehe saates ma ei osaleks.  

Milline haridus sul on?

Põhi- ja ametikool.  

Tere! Kas hoiad kontakti ka Pinoy BB's osaleva Hermesega? Usun, et oleksite hästi kena paar ka tavaelus!

Ma ei saa praegu temaga kontakti hoida, kuna ta on veel saates. Kuid kindlasti hakkan ma nende kõikidega ühendust hoidma. Ka Hermesega.  

Kas ja kui palju sa Filipiinidel BB-majas Eestist rääkisid? Või pajatasid neile ainult elust Soomes ja oma muljetest sealses majas?

Ma rääkisin Eestist sama palju, kui Soomest. Põhimõtteliselt läksin ma sinna esindama ikka Soome Big Brotheri maja, aga sain loa rääkida ka Eestist, kuna olen sealt pärit ja see on mu kodumaa.   

Kas ja kui tihti sa Eestis käid, kui kaua oled Soomes elanud, millega seal tegeled?

Kuus aastat olen Soomes elanud. Käin ikka Eestis iga kahe kuu tagant ning vahel ka tihedamini. Kõik oleneb sellest, kui palju mul on aega.

Lühikeseks nädalavahetuseks ei tasu mul minna, sest pean sõitma Seinäjoelt algselt Helsingisse. See võtaks liialt palju aega juba pelgalt sõitmiseks. Üritan alati saada vabaks pikemalt. Näiteks nädalaks.   

Kui palju sa kulutad raha meigi jaoks?

Ei kuluta palju. Põhiasjad on mul alati olemas ning need ei kulu nii ruttu.   

Oli tore paljalt pesemas käia?

See on ju täiesti normaalne asi. Inimesed käivadki ju duši all paljalt. Ma ei kujutaks ette, kui oleksin käinud kolm kuud vaid bikiindes end pesemas .See oleks minu jaoks ebahügieeniline.   

Kas osalejate seksistseenid, duši all filmimised ja netti lekitamised on lepingusse sisse kirjutatud? On selline tegevus vabatahtlik või on lekitatud materjal ebaseaduslik ja kavatsete BB vastu süüdistuse esitada?

Olime väga hästi teadlikud, kus kaamerad asuvad. Meile öeldi, et kui loodus kutsub, siis seda ei filmita. Aga kõik teadsid seda, et duši all käimist jälgitakse.  

Kui hästi oskad eesti keelt praegu ja kas plaanid Eestisse veel tagasi tulla kunagi?

Nüüd, kui olen 97 päeva rääkinud vaid soome keeles, siis tundub et see on roostes küll. Kui aga nüüd taas palju rääkida, siis tuleb eesti keel kiiresti tagasi. Siinsete eesti sõpradega räägime nii soome, kui ka meie emakeelt.

Plaani Eestisse tagasi kolida mul küll ei ole. Kuid tihedamalt tahaksin ma seal käia küll. Mul on sõbrad seal ning Eesti meeldib mulle. Toidud on loomulikud super head seal.   

Kuidas sa kuulsaks said?

Usun, et tänu Big Brotheri saatele. See on nagu paratamatus ja sinna ei saa mitte midagi teha.   

Kui vana oled?

22.  

Kas sul on juustel pikendused?

Ei. Omad juuksed on.  

Kas sul on peale keeleneedi veel neete kuskil või tattoosid?

Keeles ja nabas on.  

Kas sa arvad et see on sinu karjääri tipphetk või on plaanis näiteks Ameerikasse sõita ja oma karjääriredelil ronimist sealsetes reality saadetes jätkata?

No way!!! See oli lihtsalt kogemus ja ma ei läinud sinna otsima mingit karjääri. Jätkan oma elu samaviisi nagu see oli ennem.   

Kas vahel piinab sind ka koduigatsus?

Jah ja tihti ning saates oli see ka minu nõrkus. Armastan oma peret väga ja mul oli tohutult suur igatsus nende järgi.   

Mis sa arvad sellest, et Anu Saagim ennast sinust ilusamaks peab ja kuidas suhtud bi-kuttidesse? Edu!

Minugi pärast võib Anu Saagim end kaunimaks pidada. See ei ole minu jaoks mingi probleem.

Kuidas suhtud bi-desse?

Inimene on inimene ja ei ole mitte mingisugust vahet, kas ta on bi või hetero.   

Kuidas hindad oma saates veedetud aega? Oli see mahavisatud aeg või mitte? Miks?

Ei olnud mahavisatud aeg. Sain väga palju uusi kogemusi. Leidsin endast palju uusi asju, mis on ehk minus peidus olnud. Näiteks see, kui palju ma armastan süüa teha.

Tavaelus on mul olnud nii kiired päevad, et tavaliselt on söögi valmis teinud mu toakaaslane või siis olen väljas söömas söömas. Majas oli aga palju aega ning erinevaid toiduaineid. Improviseerisin ning tegin erinevaid toite. Super maitsvaid!  

Kuna Soome läksid ja millal keele ära õppisid?

Läksin Soome 2003.aastal ja see oli just see aeg, kui pidin saama ka elamisloa. Kuu aja jooksul pidid sa selgeks õppima põhiasjad soome keelse. Näiteks: mis on sinu nimi, päike on kollane, muru on roheline, mina olen eestlane, jne. Kõik sellised lihtsad laused.

Õppisin keele väga kiirelt selgeks. Mulle meeldib suhelda ning alguses rääkisin ma väga valesti. Sellest tuli palju arusaamatusi, kuid rääkisin julgelt ikka edasi!

Koolis pidime käima ka keeltekursusel, aga me mängisime rohkem lolli seal. Me lihtsalt ei suutnud seal keskenduda. Kui oled inimeste keskel, siis õpid palju kiiremini keele selgeks, kui koolis.  

Kas Sa seksist saates puudust ei tundnud?

Ei tundnud, sellepärast et ma ei mõelnud selle peale üldse. Lükkasin selle endast kõrvale.   

Tere, Kätlin! Olen ise ka Soomest ja olen BB-d jäginud. Kas see, mis juhtus Hermesega oli tõeline või oli see lihtsalt huvitav, lõbus ja kohe kindlasti mitte tõsiselt võetav vaheseik sinu elus?

See aeg, mis ma sain Filipiinidel veeta oli liialt lühike, vaid viis päeva. Seal oli kaks erinevat Big Brotheri maja. Minu aeg jagunes nende kahe vahel pooleks ehk siis kaks ja pool päeva kummaski.

Tegelikult sain ma kõikidega seal majas väga lähedaseks. Nii ka Hermesega. Ta on tore, härrasmees, abivalmis ja näeb nunnu välja. Seda on raske öelda, et ma tunneks midagi suurt, sest ma ei tunne inimest ju nii palju. Temas oli samas midagi erilist.  

Mis ametist unistad?

Aeroobikatreener või midagi sellist.   

Kas usud armastusse esimesest silmapilgust (kui välja arvata neid seksimisi unenäos, poiste flirti, jne.)?

Jah, ma usun armastusse esimesest silmapilgust.   

Kui vanalt süütuse kaotasid?

15  

Kuidas võrdleksid soomlasi ja eestlasi? Kas Soomes on suhtlemine ja samale lainele saamine raskem?

Ei, kindlasti pole see raskem. Võrrelda ma neid omavahel ei oska. Plussid mõlemale poolele. Mulle meeldivad eesti inimesed. Mul pole mitte midagi negatiivset öelda.   

Tere! Tahaksin teada mis tunne oli võtta osa ühest saatest, mida näevad miljonid inimesed?

See on juba võimalus, et sa sinna üldse pääsed. Saatesse on proovinud sisse saada paljud ning kui see õnnestubki, siis on see suur pluss. Kui ma läksin esimesele castingule, siis lubasin, et ma ei hakka stressama sellepärast, kas saan sisse või mitte. Tuleb, mis tuleb!

Kuid lõpuks nagu näha, pääsesin saatesse ja ma olen õnnelik, et läksin sinna ning see oli hea kogemus. (See, kui palju sinna inimesi üldse kandideeris on salastatud- MT)  

Mis on Su lemmik Michael Jacksoni laul? Ja kui sa saaksid talle midagi öelda, mis ütleksid?


Earth Song. Ma ütleksin talle, kui palju ta mulle meeldib. Tema super hääl jne.

Kuidas sul närvid vastu peavad, kui näed selliseid imbetsille, kes iga su liigutust kommenteerivad? Kuidas kavatsed kuulsusega hakkama saada?  

Närvid peavad vastu küll. Minu lähedased ja sõbrad teavad täpselt milline ma olen ning nende arvamus on mulle tähtis. Kui aga keeegi, keda ma üldse ei tunne, arvab või kommenteerib midagi nilbelt, siis on see selle inimese oma arvamus. Kõigil meil on õigus omale arvamusele!  

Kas Sul on oma poiss-sõber?

Ei ole.  

Millist muusikat kuulad?


Kuulan kõike.  

Mis su lemmikfilm on?

Lemmikfilmi mul pole. Vaatan thrillereid ja need meeldivad mulle väga.  

Milline on Sinu lemmiklaul läbi aegade?

Mul on neid nii palju. Kuid esimesena meenub mulle kohe Terminaatori «Juunikuu lumi».   

Kas poseeriksid Playboyle?

Ei.  

Kas see show oli ikka on reality või tegite seda, mida kästi ja saite selle eest pappi?

Ei sanaud selle eest raha. Seal ei kästud kellegil midagi teha ning igaüks oli täpselt see, kes ta tegelikult oli. Loomulikult oli erandeid, vaid salaülesanded, mis meile anti.   

Kui sa väitsid, et ei ole kellegagi BB-s suguühtes olnud, miks sa siis rasedustesti tegid? Kas kartsid, et jäid rasedaks enne saadet?

Nagu ma ütlesin, et kaalu tuli juurde kõikidel naistel ning ka päevad läksid segamini. Osadel ei lõppenud ära ning teistel ei alanud. Mina kuulusin nende viimaste hulka ja ma teadsin, et ei ole kindlat rase.

Läksin Danaga kaasa, sest tema ütles, et tee rasedustest igaks-juhuks. Sain sellega ka enda südame maha rahustada.  Kuid ega ma ei kartnud küll, et olin rasestunud enne saadet.  

Kas olid teadlik, et teie majake ei olnud tegelikult maja vaid nurgake Vantaas asuvas laohoones?

Ei olnud.  

Kui tihti ja palju tavaelus alkoholi tarbid?

Kord või paar nädalas ehk.  Mulle meeldib veini juua. Laupäeva õhtud koos sõbrannadega, juustu ja veiniga on mu lemmikud.   

On sul Soomes juba palju sõpru?


On ja väga palju ümber Soome.

Kui tihti Soomes väljas käid ja mis on su lemmikkoht seal?

Rosso restoranis käin ma hästi palju. Seal on väga head toidud ja vein.   

Miks käisid duši all suusamütsiga?


See oli siis, kui oln slummis (vaeste poolel. MT). Sain oma patsid sinna sisse panna, et need ei läheks mulle selja peale.   

Mis oli nende kolme kuu jooksul kõige õudsem?

Filipiinidel Big Brotheri majas toimunud ämblikute võistlus.  

Kuidas sa eesti meestesse suhtud? Kummad on paremad, kas eesti mehed või välismaa omad?


Ei ole mitte mingit vahet.   

Millised mehed sulle meeldivad?

Seda on raske öelda. Pikka kasvu ning enese eest hoolt kandvad mehed on olnud mulle nõrkuseks.   

Mis arvad nimest Kiisu-Kätlin? Sobib see sulle?


Mulle ei meeldi see nimi. See ei anna mitte mingisugust pilti minust.  Ma olen ikka lihtsalt Kätlin ja ei mingit kiisut.  

Miks lasid kodunt jalga nii noorelt?

Läksin vaid Soome õppima.   

Kas sa inimestest möödudes ei mõtle tulevikus sellele, et äkki ta on sind alasti telekast näinud ja vb. arvab sinust halvasti?


Issand jumal! Kui keegi saab sellest mingit mõnu, siis ok!. Pean enda hügieeni eest hoolt kandma ja ma pole ainuke inimene, kes käib alasti duši all.

Lõpetuseks lisas Kätlin, et ei teeninud reality saatega lõppkokkuvõttes sentigi ning on seepärast ka üsna pettunud. Helsingisse pole kiisul võimalik jääda ning ta on otsustanud naasta Seinjoele, toidupoe kassasse ning jätkata oma elu rahulikult vanas rütmis.  Eestisse tütarlaps tagasi tulla ei soovi.

Edu edaspidiseks Kätlinile ka Elu24 poolt! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles