Vähetuntud fakt: Savisaar on vähemalt 140-aastane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise teatri muusikal "Evita" Nokia kontserdimajas. 
PAAVO NÕGENE, MAARJA-LIIS ILUS, EDGAR SAVISAAR
Vanemuise teatri muusikal "Evita" Nokia kontserdimajas. PAAVO NÕGENE, MAARJA-LIIS ILUS, EDGAR SAVISAAR Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Edgar Savisaar paljastas hiljuti oma sõnadega, et ta on tunduvalt vanem, kui seni arvatud.


Pärast Solarise keskuse kontserdisaalis toimunud muusikali «Evita» etendust ütles Savisaar

Tartu Postimehele

: «Mina olen näinud «Evitat» ka Tartu raeplatsil. Praegune lavastus läks rohkem hinge. Võib-olla ka tänu akustikale, sest vabaõhuetendusel ei pääse muusika nii hästi esile. Ja muidugi Maarja-Liis Ilus - ta on palju õppinud ja on minu arvates selles lavastuses tõeline pärl.»

«Nii et ma julgeksin öelda, et täna nähtud «Evita» oli Tallinnas viimase 140 aasta üks paremaid esietendusi,» lõpetas Tallinna linnapea. Teda tuntakse ka kaunite kunstide, eriti Melpomene haldusalasse kuuluvate õilsate tragöödiate hindajana.

Nii julge ning erudeeritud avaldus saab tähendada vaid üht: Tallinna linnapea on vähemalt 140 aastat vana. Kui siiani olid ajaloolased ning biograafid arvamusel, et E. Savisaar sündis 31. mail 1950. aastal, siis nüüd tuleb see seisukoht kriitiliselt üle vaadata.

Kahetsusväärselt esineb kauaaegse Tallinna linnapea ja Keskerakonna juhi elu ja võitlustee uurimises veel tähelepanuväärseid lünki. Elu24 kustub siinkohal kroonikuid ja ajaloolasi E. Savisaare elule ja tegudele veelgi suuremat tähelepanu pöörama, et meil pole piinavalt häbi tulevaste põlvede ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles