Detroidis saab õppida kanepikasvatajaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detroidis saab õppida kanepikasvatajaks
Detroidis saab õppida kanepikasvatajaks Foto: AP / Scanpix

USAs Michigani osariigis Detroidis saab võtta meditsiinilise kanepi kasvatamise kursusi.

Kursustel räägitakse nii kanepi kasvatamisest, selle kasutamisest kui ka sellest, kuidas kanepiga raha teenida, kirjutab The Telegraph.

Kanepihariduse idee taga on 24-aastane üliõpilane ja ärimees Nick Tennant. Kuus nädalat kestev kursus maksab 485 dollarit .

«Praeguses majanduslanguses vajavad inimesed töökohti. Arvan, et meditsiinilise kanepi kasvatamine aitab majandust turgutada, töökohti luua ning isegi kasumit teenida,» selgitas Tennant.

Ka saavad kursustel osalejad katsetada, kuidas kanepiga toite valmistada. Saavad näiteks teada, kuidas teha kanepivõid, kanepišokolaadi ja kanepikooke.

Michigani osariigis 2008. aastal vastu võetud seaduse järgi on meditsiinilise kanepi kasvatamine lubatud. Patsiendid saavad meditsiinilist kanepit osta arsti poolt väljastatud retsepti alusel.

Samuti lubab seadus meditsiinilist kanepit ravimina kasutavatel isikutel kuni 12 kanepitaime kasvatada. Kuid nad saavad kanepit osta ka litsenseeritud kanepikasvatajatelt, kes võivad kasvatada kuni 60 kanepitaime. Kanepikasvatajad peavad olema 21-aastased või vanemad.

Hoolimata sellest, et Michigani osariigis on meditsiinilise kanepi kasvatamine lubatud, varjavad kanepikasvatamise kursustel osalejad, et nad seal käivad.

Ühe kanepikursusel osaleva mehe sõnul rääkis ta sugulastele, et käib väikeettevõtjate kursusel.

Teine aga lisas, et rääkis asjast ainult neile, keda väga usaldab.

«Minu jaoks on see kursus uueks äritegemise võimaluseks. Ma ei kuuluta seda kõvasti, kuna inimesed võivad imelikuks pidada. Kuid ma kavatsen kanepikasvatajaks saada,» sõnas 27-aastane Jeffrey Butler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles