Galerii: Gruusia džässidiiva Nino Katamadze Nokia Kontserdimajas

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia džässidiiva Nino Katamadze & Insight astusid pühapäeval,  29. novembril üles
Tallinna Nokia Kontserdimajas.

Paktiliselt kõikide juhtivate džässifestivalide peaesineja ja kõikvõimalike muusikapreemiate ja autasude laureaat Nino Katamadze on hinnatud ja armastatud oma orgaanilise, autentse, naturaalse muusikaga kogu maailmas.

«Saan vaid öelda, ma laulan, minu tunnetest ei ole võimalik rääkida, neid saab jagada ainult muusika kaudu,» on öelnud Nino Katamadze ise.

Tema imelisele loomingule ei leidu analooge, siit leiab džassi ja rokki, pop-muusikat, psühhodeeliat ja ka vaba improvisatsiooni.

Laulud, mis on küll kirjutatud gruusia, inglise, tihti hoopis lindude keeles, on olemuselt kosmopoliitsed. See, mida Nino Katamadze teeb, on lähedane pärimusmuusikale, kus esikohal on eelkõige energeetika, emotsioonid ja tunded.

Tema muusika leiab vastukaja väga erinevate inimeste südames, mida tõestavad kõige paremini sagedased kuulutused – piletid on läbi müüdud!

Bändi Insight muusikud Goša Katseisvili (kitarr), Utsa Gugunava (bassikitarr) ja David Abuladze (löökriistad) on Nino Katamadze ammused ja ustavad kaaslased, kes ideaalselt  tunnetavad üksteist.

Nende panus arranžeeringusse on suur ja nad žongleerivad virtuoosselt väga erinevate stiilidega gruusia folgist džässi ja lounge´ni.

Nino Katamadze ja muusikud on laval üks organism - isegi kogenud melomaanid on hämmingus bändi terviklikkusest ja sujuvusest ning võimest orgaaniliselt ühendada etteantud teema üsna vaba improvisatsiooniga. Iga kontsert on erilisse seisundisse viiv
energeetiline plahvatus.

«Me ei alusta kunagi kontserti ühe ja sama teemaga. Muusika algab ja väljub ise, meie ühineme sellega,» avab Nino lihtsate sõnadega oma fenomenaalse edu saladuse.

Maailmamainega tähed Nino Katamadze ja Insight moodustavad hetkel ka rahvusvahelise eriprojekti «World Jazz Music» tuumiku.  Esinemiste püsikülastajad teavad, et Nino Katamadzel ei ole kaht ühesugust kontserti, vaatajaid ootab kindlasti üllatus.

See võib olla mistahes uute laulude esiettekandest kuni lavale ilmuvate hiiglaslike
metalltünnideni, mida kasutatakse perkuteerimiseks.

«Tallinnas korraldas Nino Katamadze koos oma bändiga tõeliselt unikaalse džässipeo! Saal oli rahvast täis. Kontsert oli üliemotsionaalne ja eriline. Saal laulis kaasa. Minu jaoks oli see tõeline avastus,» pajatas üks kontserdikülastajatest.

Vaata kontserdi pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles