Rakvere gümnaasium korraldab filmifestivali "Siil tuisus"

, Rakvere gümnaasiumi õpilasesinduse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk eelmise aasta filmifestivalilt.
Hetk eelmise aasta filmifestivalilt. Foto: Teet Suur

Mullu ei jäänud Rakvere gümnaasiumi filmifestival märkamata ja uus festival on juba korraldamisel.


Eelmisel aastal lõi "Siil udus" rekordeid. Saal oli inimesi ja popkorni täis.



Esilinastusid nii absurdifilmid kui tõsiseimad noorteprobleemidest rääkivad. Üleeelmisel aastal jõudsid kinolinale kuus filmi, mullu sama palju, tänavu loodame filmifestivalile "Siil tuisus" rohkemat.



Kui oled noor virulane, on sinu loometöö oodatud. Reegleid filmitegijatele on ainult üks: noored filmikunstnikud peavad endast märku andma 15. jaanuariks ja filmid tuleb esitada hiljemalt 1. veebruariks. Valminud töid näidatakse suurel filmilinal ning näpunäiteid ja kiidusõnu jagab mainekas žürii.



Eelmisel aastal kuulusid žüriisse meie kooli vilistlane Vallo Kirs (tuntud filmist "Klass"), Maiju Ingman (Athena kunstikooli filmiõpetaja), filmilavastaja Rainer Sarnet ja Rakvere teatri näitleja Margus Grosnõi.



Pimedaid talveõhtuid on raske sisustada: ilm on külm, pimedas ei näe suusatada ja õppetöö käib kummitamas. Aga meil on teile lahendus.



Üheks talveõhtuks toome teieni klassikalise kino kooli, aga me ei piirdu vaid sellega. Ka sel õppeaastal anname teile stardipaki: nimelt plaksumaisi ja mahlajooki.



Filmifestival "Siil tuisus" on korraldatud noortelt noortele. Osalemiseks ei pea olema koos grupp tugevatest näitlejatest, ülikogenutest režissööridest ega valgustajatest.



Filmifestivali "Siil tuisus" mõte on, et kõik võtaksid osa, suureneks huvi filmitegemise ja teiste kooliväliste tegevuste vastu ning pärast saaksid noored omapärase filmielamuse.



Amatöörfilmid pakuvad ainulaadset positiivset laengut, võimalust näha maailma läbi noorte huumoriprisma ja avardada oma maailmapilti koos teistega.



Nii et võtke oma lahedad sõbrad ja tehke valmis üks pisiprojekt. Auhindu ja üllatusi jätkub kõigile, mitte ainult tegijatele, vaid ka publikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles