Teatrikohvikulised sõid juustusuppi ja mõnusat mandlikooki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatri butafoor Silvi Kard.
Ugala teatri butafoor Silvi Kard. Foto: Ugala

Laupäeval peeti juba kolmas kohvikuõhtu. Sedapuhku kostitas saaliadministraator Kelly Eensoo külalisi suitsujuustusupiga. «Laisa perenaise kooki» pakkus butafoor Silvi Kard.


Lisaks etendustele kutsub Ugala iga kuu viimasel laupäeval rahvast kohvikusse osa saama vaimutoidust ja hüvadest roogadest.

Kohvikuõhtutel pakuvad teatritegijad oma lemmikretseptide järgi valmistatud hõrgutisi ning midagi ka hingele ja vaimule. Kohvikuõhtud on olnud nii menukad, et pileteid haaratakse suisa lennult.

Mängivad Viljandi muusikud ning kindlasti saavad külalised meie linna ja Ugala kohta teada üht-teist uut. Menüü, programm ja kostitajad vahelduvad.

Ugala teatrikohviku suitsujuustusupp neljale

1 sibul
150 g suitsujuustu
400 ml rõõska koort (taljehoidjatele 2,5-protsendilist piima)
1 puljongikuubik
2 spl jahu
2 klaasi vett
võid ja õli sibula kuumutamiseks
vajaduse korral soola ja pipart

Serveerida praesaiakuubikutega ja peenestatud värske peterselliga.

Kui sa ei ole end seni juustusõbraks pidanud, siis pärast selle supi söömist võib sinust saada juustusõltlane. Tean seda oma kogemusest.

Kui plaanid õhtusööki 60-le, korruta produktide kogused enne poetiirule siirdumist 15-ga.

Tükelda suitsujuust kuubikuteks, olles eemaldanud tugeva pruuni kesta.

Tükelda sibul ja kuumuta supipoti põhjas võis ja õlis.

Sega aeglaselt juurde jahu. Pidevalt kulpi liigutades lisa vesi ja puljongikuubikud.
Auravale segule vala rõõsk koor ning sega, sega, sega! Võid kätt vahetada.

Lisa elegantse käeliigutusega suitsujuustutükid. Pea meeles, et teine käsi liigutab ikka kulpi. Kui supp muutub mõnusalt kreemjaks, on see valmis.

Rösti saiakuubikud, serveeri supp peenestatud peterselliga. Kui tahad olla loominguline, võid lisada praetud singi- või/ja seenetükikesi, haugata kõrvale röstsaia või küüslauguga hõõrutud praesaia.

Ugala teatrikohviku sügavkülmakook 20-le

200 g mandleid
6 muna
3,5 dl suhkrut
5 dl rõõska koort
200 g Daimi šokolaadi

Kui sul on kavas teha seda kooki, vaata esmalt üle sügavkülmik, et seal oleks ruumi, kuhu kook vähemalt ööpäevaks panna.

Poes käies katsu tabada aeg, mil mandlid on soodushinnaga.

Seda kooki on hea valmistada laisal perenaisel, sest kui juhtuvad tulema ootamatud külalised, on maius sügavkülmast võtta. Paraku on see nii maitsev, et külmkapis enamasti kaua ei seisa.

Jahvata mandlid jahuks. Munavalged mikserda 2,5 dl suhkruga vahule. Vaht peab saama hästi kõva. Nüüd sega mandlijahu munavahu sisse.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, tõsta segu plaadile ja küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit. Küpsemise ajal vahusta munakollased 1 dl suhkruga.

Võta plaat ahjust ja jahuta.

Vahusta rõõsk koor ning lisa tasahilju munakollasesegule. Tükelda Daimi šokolaad ja sega seegi hulka. Määri saadud mass jahtunud põhjale ja pane kook sügavkülma.

Hääd isu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles