Pärnus avati Tartu kunstnike maalinäitus "Kelmid ja pühakud”

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Veski oma maali taustal.
Piret Veski oma maali taustal. Foto: Urmas Luik

Tartu maalikunstnikud Piret Veski ja Heli Tuksam panid Pärnus Ammende villas üles ühise jõulunäituse, mille pealkiri on nagu kunagisel menuseriaalil "Kelmid ja pühakud".


“Pühad asjad võiksid olla natuke kelmikad ja kelmidest saavad aja möödudes sageli pühakud. Kõike seda vaatab naeratades pealt narr ja ootab, millal kuningas talle ukse avab,” on Piret Veski näitust tutvustades kirjutanud, vahendasid ERRi teleuudised.



Piret Veski sõnul tõi ta näituse Pärnusse Ammende villa kutsel.



"Nad helistasid ja küsisid, kas jõuludeks võiks olla näitus. Et tuleb pidusid ja maja võiks ilus olla. Mõtlesin, et üksi on kuidagi hirmus tulla Tartust ära, võtaksin kaasa kellegi, kes minuga sobib ja kellega olen harjunud koos käima, kes on tore inimene ja nii edasi. Ja kutsusin Heli," rääkis Veski.



Tuksam ütles, et ta on pärnakas ja Ammende villas restaureerimistöid teinud.



"Mõtlesin, miks ma ei võiks Ammende villas ühe näituse teha,” rääkis Tuksam. “Mille peale mõni nädal hiljem helistas mulle Piret Veski ja ütles: tule minuga Ammendesse näitust tegema. Vahel lähevad soovid täide."



Piret Veski ja Heli Tuksami maale saab Ammendes vaadata veel uue aasta esimesel päevalgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles