Jänku-Juss juhatab Kurgjale

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portaali Lastekas.ee ja Kurgja talumuuseumi koostöös sündis multifilm, mis tutvustab Carl Robert Jakobsoni, «Sakalat» ja Kurgjat.
Portaali Lastekas.ee ja Kurgja talumuuseumi koostöös sündis multifilm, mis tutvustab Carl Robert Jakobsoni, «Sakalat» ja Kurgjat. Foto: Lastekas.ee

Portaali Lastekas.ee ja Kurgja talumuuseumi koostöös sündis multifilm, mis tutvustab Carl Robert Jakobsoni, «Sakalat» ja Kurgjat.


Alates kolmapäevast saab veebist aadressilt www.lastekas.ee vaadata multifilmi, milles jänesepere sõidab Kurgjale tutvuma muuseumi ning selle asutaja Carl Robert Jakobsoni tegevusega.


Õpetlik multifilm
Teel muuseumi soovib jänkupoiss tanklas ise kütuse eest tasuda ning nähes 500-kroonist, tunneb huvi, kelle pilt sellel on. Müüja küsib, kas kliendid sooviks osta värsket «Sakalat».

Kui jänesepere jõuab Kurgjale, kohtuvad nad jõulusokuga, kes räägib neile läbi metsa kulgevast «Sakala» teest ning näitab sauna, kus Carl Robert Jakobsoni pere elas. Muuseumis ringi käies näevad külalised, kuidas leiba küpsetatakse, millised olid vanaaegsed hobutööriistad ning kes elab laudas.

Filmi lõpu poole saavad vaatajad mõistatuste äraarvamises kaasa lüüa, klikkides piltidel, mida pakuvad õigeks vastuseks.

Et Carl Robert Jakobson oli omal ajal tuntud luuletajana, kõlavad multifilmi lõpul tema sulest ilmunud värsid.

Tähistatakse muuseumiaastat
Portaali peatoimetaja Janika Leoste sõnul valmib käesoleva aasta lõpuks üheksa muuseumimultikat.
«Aasta lõpul valmiva kuue multika tegemist toetab tänavuse muuseumiaasta puhul muuseumiühing,» selgitas Leoste.
Muu hulgas seiklevad jänesed Eesti vabaõhumuuseumis, Kadrioru kunstimuuseumis ning mänguasja- ja meremuuseumis.

Viie ja poole aasta jooksul on igaks kolmapäevaks valminud uus osa Jänku-Jussi seiklustega. Janika Leoste hinnangul saab neid uue aasta alguseks kokku 300.

Lastekas.ee on lõbus, arendav ja vägivallatu eestikeelne laste- ja pereportaal, mis uueneb iga päev. 1-5-aastastele lastele on loodud reklaamita alamleht Mudila. Põhilehe külastajad on 6-12-aastased.

Lastekas.ee kõige populaarsem osa ongi multifilmisari «Jänku-Juss», mille eri osi vaadatakse ühes kuus rohkem kui miljon korda. Portaali koostööpartnerid on teiste seas päästeamet, maan­teeamet, tarbijakaitse, riigikantselei ja Pärnu loodusmaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles