“Vilde tee” areneb Pärnu publiku abiga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja osaleb taas Piret Laurimaa kõrval "Vilde tees".
Peeter Oja osaleb taas Piret Laurimaa kõrval "Vilde tees". Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Nädala alguses salvestab TV3 Pärnu teatris Endla selle aasta viimased osad improvisatsioonikomöödiale "Vilde tee", mille tegijad kiidavad eriti suvepealinna head publikut.


"Vilde tee" mängujuhi Artur Talviku sõnade järgi on improvisatsioonikomöödia esimeste salvestustega võrreldes kõvasti edasi arenenud.

"Kui "Vilde tee" avasaadetes olid isegi sellised vanad kalad nagu Sepo Seeman pisut kanged, siis nüüd on hoopis teine tera," rääkis Talvik. "Näitlejad on oma karakterid leidnud ja tegutsevad selle pinnalt väga lahedalt. Saatekülalisedki on alati üllatavalt hästi hakkama saanud ja kiiresti taibanud, kuidas põhitrupiga kokku mängida ehk kogu jandiga kaasa minna."

Talviku kinnitusel on siiani alati nalja saanud ja mõnikord on laval kiskunud situatsioon nii koomiliseks, et Talvik on mängujuhi toolis peaaegu korralduste andmise ära unustanud.

"Eks nalja on saanud ka muus mõttes, näiteks tehnilised apsakad, mil näitlejal on mikrofon küljest kukkunud, et kuidas ta selle siis sujuvalt mängu käigus tagasi paneb," meenutas mängujuht. "Aga alati on saanud kõik nutikalt lahendatud ja publik on seda muiates jälginud. Tore on see, et näitlejad tunnetavad kenasti piiri, millest üle ei minda, nali ei ole kordagi kiskunud halvamaitseliseks."

Talvik tõstis eraldi esile Pärnu publikut.

"Pärnus on seni rahvas saalis olnud tõeliselt lahe! Kindlasti tulevad järgmise nädala saated saalisolijate jaoks suurepärased, sest põhitrupi külalisteks on improvisatsioonimeistrid."

Talvik tuletab publikule meelde, et "Vilde tee" näol on tegu ebatraditsioonilise etendusega ja saalis ei pea istuma sirge seljaga ning väljapeetult, vaid publik võib end vabalt tunda ja hoogsalt kaasa elada, sest see innustab lavalolijaid.

TV3 avalike suhete juhi Annely Adermanni teatel näevad "Vilde tee" fännid esmaspäevast kolmapäevani Pärnus toimuvatel salvestustel tõelist tähtede paraadi.

Nii väisavad esmaspäeval saadet külalistena Peeter Oja ja Peeter Volkonski, teisipäeval Henrik Normann ja Mart Sander ning kolmapäeval, kui võetakse üles "Vilde tee" aastalõpu-show, on korraga kohal kogu Kreisiraadio koosseisus Hannes Võrno, Peeter Oja ja Tarmo Leinatamm.

"Vilde tee" etenduste pääsmed on saadaval Endla teatri kassas ja Piletimaailma müügipunktides üle Eesti. TV3 ekraanil näeb etendust laupäeviti kell 19.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles